Prima pagină  »  Ştiri  »  Lexus IS250C indragitul soarelui de vara
6 MARTIE 2009, 14:11
1,306
0
Lexus IS250C indragitul soarelui de vara
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
In articolele anterioare am publicat stirea cu aparitia noului Lexus RX450h, printre care am specificat mici detalii si despre noul Lexus IS250C (Cabrio). Iata ca in acest articol va propun spre atentia Dvs o descriere mai ampla a acestuia...

Lexus IS250C este a treia versiune din gama de modele IS, dupa bine cunoscutul noua sedan si sportivul IS-F. Cum va puteti da bine seama, acesta este descendentul modelului Lexus IS 250 care a suferit o serie de modificari considerabile pentru a fi un adevarat cabrio, pastrind de la fratele sau mai mare doar capota, farurile fata, minerile usilor si oglinzile retrovizoare in rest toate partile au fost redesenate pentru a se sublinia laturile unui Cabrio.

Lexus IS250C continuat stilul L-finesse caracteristic versiunii sedan si la versiunea Cabrio, astfel acesta dispune de proportii elegante, linii absolut zdrobitoare si o suprafata convexa contrastanta. Bara protectoare fata este mai proeminenta fiind marita cu 15 mm pentru a creste eficienta aerodinamica in timpul acoperisului pliat. Partea laterala este caracterizata a fi una musculoasa ce continua liniile incepute in fata spre posteriorul noului IS 250C. Un design exceptional de frumos caracterizat de farurile redesenate cu tehnologie LED si de bara protectoare ce este ’’strapunsa’’ de cele doua tevi de esapament. Cu hard top-ul pliat eleganta lui Lexus IS250C este sugerata pina si de barele ce apara pasagerii spate in caz de rasturnare, in spatele carora nu ramine nici macar o urma din plafonul pliat, care la apasarea unui buton este ascuns timp de 20 secunde in port bagaj cu ajutorul celor 15 motoare mici si cu ajutorul celor 35 de senzori ce asigura ca in aceste 20 secunde pasagerii sa nu fie deranjati, raminind a fi o procedura lina si linistita.

Accesul in interiorul lui IS250C atit in fata cit si la locurile din spate este unul usor, datorita usilor fata marite cu 300 mm fata de cele a sedanului. Scaunele fata pot fi ventilate cit si incalzie chiar in partea de sus al acestora in regiunea umerilor in cazul deplasarii cu plafonul pliat pe un timp mai rece.Cele doua scaune spate au fost plasate cu 30mm mai in fata pentru a asigura suficient loc pentru pasagerii ceva mai inalti si sunt separate de consola centrala ce adaposteste compartimentele pentru pahare. Panelul de bord si elementele ce il inconjoara este acelasi ca la versiunea sedan, insa luind in consideratie ca acesta este o versiune decapotabila a fost modificata culoarea de iluminare a cadranelor de bord cit si contrastul acestora. Cu ajutorul ecranului touch-screen LCD poate fi controlat sistemul audio cit si sistemul de navigare. La acesta prin USB poate fi conectat IPod-ul, cit si telefonul mobil prin intermediul tehnologiei Bluetooth.

La capitolul securitate Lexus IS250C a fost din start conceput ca sa obtina cele 5 stele la testele de siguranta EuroNCAP cit si la cele USNCAP. Acesta va dispune de o serie de sisteme active de siguranta cit si de sisteme pasive. La capitolul sisteme active IS250C este dotat cu Vehicle Dynamics Integrated Management (VDIM), Vehicle Stability Control (VSC), Pre-Crash Safety (PCS). Cit priveste siguranta pasiva, Lexus IS250C va fi primul automobil produs vreodata ce dispune de airbag cu doua camere pentru pasagerul fata, iar in cazul impacturilor laterale este dotat cu airbag lateral cu dimensiuni marite ce va oferi protectie sporita in regiunea capului. Partea laterala mai este dotata si cu barele protectoare ce absorb din puterea impactului pentru pasagerii fata cit si pentru cei spate.

Propulsorul prezent la Lexus IS250C este acelasi V6 disponibil pe versiunea sedan, ce dispune de 2.5 litri si 204 cai putere fiind cuplat la cutia automata cu 6 rapoarte. Performantele acestui cabrio nu pot fi numite uluitoare, dar nici nu s-a incercat obtinerea acestui lucru, accelerarea 0-100 km/h dureaza 9 secunde in timp ce viteza maximala este de 208 km/h.

Chiar daca Lexus IS250C nu este proiectat sa ofere ocupantilor sai senzatii extreme, acesta in schimb le va oferi sentimente placute de pe urma calatoriilor sub soarele de vara in timp ce brizul de aer le va strica coafurile extravagante.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!