Prima pagină  »  Ştiri  »  Noul Fiat Ducato Natural Gas
27 MARTIE 2009, 16:02
2,207
0
Noul Fiat Ducato Natural Gas
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
Incep vinzarile noului Fiat Ducato Natural Gas, un vehicol propulsat cu gaz natural, fapt care asigura un consum redus, si cel mai important, minimum de emisii CO2. Ducato va fi disponibil in mai multe variante, de la Vetrano Van, care este predestinat transportarii de marfa, pina la Minibus, ce este predestinat transportarii de pasageri. Ducato Natural Gas extinde gama de modele ce folosesc ca combustibil gazul natural, ca Panda Van, Punto Van, Multipla Van, Doblo Cargo si Doblo Cargo Maxi.

Noul Van de la Fiat este propulsat de un motor cu patru cilindri de 3.0 litri, ce dezvolta 136 cai putere si un cuplu maxim de 350 Nm, atins la 1.500 rpm. Totusi acesta nu este un propulsor in totalitate alimentat cu gaz natural, este posibila alimentarea acestuia si cu benzina, dar numai atunci cind se termina gazul. Rezervorul pentru benzina are un volum de 15 litri, ceea ce ii asigura o autonomie de 100 km, pina la prima statie de alimentare cu gaz natural. Cit priveste rezervoarele de gaz, acestea sunt cinci la numar, si sunt amplasate sub partea centrala a vehiculului. Volumul total este de 220 litri, sau 36 kg de gaz, iar autonomia de 400 km, daca este sa luam in consideratie consumul mediu de 8.8 kg la 100 km.

In comparatie cu motoarele diesel, Fiat Ducato Natural Gas, emite cu 90 % mai putin oxid de azot, iar in comparatie cu cele pe benzina, acesta emite cu 50 % mai putin oxid de azot, si aproape cu 25 % mai putine emisii de CO2.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!