Prima pagină  »  Ştiri  »  Parcurgeti mai putin de 50 km pe zi? Va prezentam automobilul
11 MARTIE 2009, 09:01
1,127
0
Parcurgeti mai putin de 50 km pe zi? Va prezentam automobilul perfect pentru Dvs...Opel Ampera
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (16 IMAGINI)
Opel Ampera este un vis ce in scurt timp poate deveni realitate pentru publicul larg. Acest vehicul revolutionar este unul cu totul special al celor de la Opel. Anume Ampera este vehiculul viitorului, dar asta doar daca, modelul de serie va avea aceleasi date pe care le are conceptul Ampera. Dar producatorul ne asigura ca asa va fi...Opel Ampera va fi un automobil cu cinci usi, care va putea adaposti pina la patru pasageri, un spatiu generos pentru bagaje, si o autonomie de : Atentie... 500 km!!!

Opel Ampera se propune a fi primul automobil cu zero emiisii CO2. Cel mai important este faptul ca acesta are toate sansele sa o faca. Opel Ampera este propulsat de sistemul Voltec pe baterii electrice, care va asigura o autonomie de 60 km, una foarte buna de altfel, luind in consideratie ca 80 % din conducatorii germani parcurg mai putin de 50 km pe zi. In momentul cind acestea isi epuizeaza energia, se conecteaza automat un motor-generator, ce foloseste ca combustibil benzina si etanolul, generind energie pentru sistemul de propulsare Voltec, simultan incarcindul. Astfel autonomia creste cu 500 km! Mai este posibila si incarcarea acestora de la priza standart de casa cu 230 V, automobilul dispune pentru aceasta de o priza speciala.

Bateriile electrice de pe Ampera, sunt testate zi si noapte in prezent, pentru a asigura asteptarile viitorilor proprietari. Bateriile litiu-ion, mai mult de 220 la numar, vor fi fabricate de catre GM (General Motors), acestea vor asigura o calatorie aproape silentioasa si vor livra 350 Nm, echivalentul a 150 cai putere, iar accelerarea 0-100 km/h dureaza in jur de 9 secunde, in timp ce viteza maxima este de 161 km/h.

Important de mentionat este faptul ,ca , Opel estimeaza ca un kilometru parcurs cu Ampera, il va costa pe proprietar 1/5 din pretul parcurs cu un motor conventional pe benzina. Este o afirmatie grea, dar totusi vorbim de un constructor german... unul care produce masini din anul 1899.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!