Prima pagină  »  Ştiri  »  Porsche Cayenne sarbatoreste vehiculul cu numarul 250.000
6 MARTIE 2009, 15:06
1,245
0
Porsche Cayenne sarbatoreste vehiculul cu numarul 250.000
De Redactia PiataAuto.md
0
Producatorul german de automobile Porsche AG are motive de a celebra astazi un mare eveniment. La fabrica Porsche din orasul geraman Leipzig astazi a fost produs cel de-al 250.000 Porsche Cayenne. Modelul cu numarul 250.000 s-a nimerit a fi unul de culoare alba propulsat de un motor diesel cu 6 cilndri ce va fi livrat in scurt timp proprietarului din Austria.

Porsche Cayenne se produce din anul 2002, iar in prezent sunt disponibile 7 versiuni ale acestuia. Modelul cu cel mai ’’slab’’ propulsor este cel de 3.6 litri cu 290 cai putere, versiunea S dispune de un motor cu 8 cilindri cu 4.8 litri ce dezvolta 385 cai putere, in timp ce Cayenne Turbo este impins de 500 cai putere. Versiunea cu cel mai puternic propulsor este cel bi-turbo Porsche Cayenne Turbo S ce are 550 cai putere. Atleticul GTS pe linga motorul de 405 cai putere mai este dotat cu suspensia sportiva eleborata special pentru acesta cit si de design-ul sportiv accentuat. Mai este disponibil si Porsche Cayenne S Transsyberia , care este adaptat pentru raliuri sau terenuri greu accesibile, acesta este bazat pe Cayenne S dar dispune de performantele lui GTS. Versiunea diesel care a fost prezentata la salonul auto de la Geneva, are sub capota un motor de 3.0 litri cu 240 cai putere ce consuma in mediu doar 9.3 litri.

In urma unor studii efectuate s-a ajuns la concluzia ca Porsche Cayenne este un vehicul cu o rata joasa de defectare. Chiar si automobilele cu distanta parcursa de peste 300.000 km practic nu au suferit defectiuni grave la nivelul propulsorului sau transmisiei.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!