Prima pagină  »  Ştiri  »  Porsche Panamera - intruchiparea tehnologiilor moderne
23 MARTIE 2009, 11:01
2,051
0
Porsche Panamera - intruchiparea tehnologiilor moderne
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
Dupa cum bine cunoasteti, Porsche Panamera este noul model al constructorului german de automobile. Acesta vine sa complecteze gama de modele, fiind al 4-lea pe linga 911, Cayenne, Boxster si Cayman. Panamera este cu totul diferit de fratii sai, iar singurul lucru care ii uneste este logo-ul Porsche de pe capota. Acest model nu este diferit numai de celelalte modelele Porsche, dar pina de curind, Panamera, era singurul automobil de acest gen din lume, desigur pina a fost anuntata aparitia lui BMW Seria 5 GT. Posibil ca acest fapt a atras asupra sa un val de critici, odata ce au fost lansate primele poze cu acesta, dar in scurt timp acestea aveau sa se transforme in critica pozitiva, fiindca, cu cit devenea mai aproape de realitate, Panamera cucerea publicul. In pofida acestor critici, Porsche este mindru de modelul nou si iata anunta acum ca Panamera va dispune de o serie de tehnologii prezente in premiera pe un automobil Porsche sau pe un model grand turismo de serie.

Mai exact, aceste tehnologii noi sint: primul sistem automatizat Start&Stop disponibil pe transmisia automata PDK, suspensie pneumatica ce poate fi suplinita cu un volum aditional de aer, sistem activ aerodinamic si eleronul spate activ pentru Panamera Turbo.

Sistemul automatizat Start&Stop este primul de acest gen la o masina din segmentul premium cu o transmisie automata iar impreuna cu rotile cu rezistenta scazuta in mers si cu frinele performante, lui Panamera ii este garantat un consum de 10.8 litri la 100 km, desigur daca nu va fi supra-solicitata bestia de sub capota.

Suspensia pneumatica ce poate fi suplinita oricind cu un volum de aer necesar in caz de nevoie, este o tehnologie absolut noua in industria constructoare de automobile. Fiind disponibila standart pentru versiunea Turbo, dar totusi optionala pentru Panamera S si Panamera 4S, suspensia garanteaza pasagerilor o tinuta de drum excelenta cu un confort pe masura. Prin apasarea unui singur buton, caracteristicile suspensiei pot fi modificate datorita modurilor setate, iar impreuna cu tractiunea integrala disponibila pentru Panamera 4S si Turbo la sigur va garanta un control sporit asupra masinii.

Panamera fiind un grand turismo, dar in primul rind un Porsche, dispune de o serie de inovatii in domeniul aerodinamicii. Astfel acesta este primul automobil din segmentul premiu care pe linga gurile de aer si formele curgatoare ale caroserie, permite ca aerul ce trece sub masina sa fie directionat exact in spate datorita partii netede de sub podea preluata de la sport car-uri. Cu ajutorul acesteia este micsorat coeficientul aerodinamicii si forta de ridicare a axelor, sporind astfel reducerea consumului de combustibil.

Pe linga pachetul aerodinamic, Panamera Turbo este dotata cu un eleron spate activ. Acesta automat se adapteaza vitezei de drum sub unghi diferit, iar ca rezultat creste forta de apasare asupra automobilului cit si performantele acestuia.

Inginerii ce au dezvoltat Panamera, au avut o misiune grea in ce priveste nivelul sunetului exterior. Acestia trebuia sa-l scada la minimum, dar in acelasi timp racnetul motorului nu trebuia astupat pentru ca pasagerii dar in primul rind conducatorul, sa simta ca conduce un Porsche de fiecare data cind pedala acceleratorului este apasata putin mai tare.

Cu siguranta este tentant acest nou model, iar pentru toti care macar odata au intors privirea dupa unul din modelele Porsche, prima intilnire cu Panamera va fi una ce nu se va uita prea repede, doarece te va face sa suferi ca nu este la tine in garaj...
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!