Prima pagină  »  Ştiri  »  Pur si simplu perfect: Aston Martin One-77
4 MARTIE 2009, 17:44
1,195
0
Pur si simplu perfect: Aston Martin One-77
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
Britanicii de la Aston Martin socheaza publicul larg, in special pe iubitorii de sport car-uri, dezvaluind la Geneva cel mai puternic model din gama lor, numit One-77. Acesta este un monocoq ultra-usor si rigid, construit pe o platforma din fibra de carbon, iar majoritatea elementelor acestui bolid sunt lucrate manual dupa cele mai bune traditii engleze.

Exteriorul este unul "infricosator" de sportiv. Partea fata este caracterizata de grila traditionala stilului Aston Martin, de gurile de racire ingenioase, care, cel putin mie, imi dau senzatia ca as admira un vehicul proiectat in baza unor schite extraterestre... In acelasi timp, in spate exista un imens difuzor de aer, executat de asemenea din fibra de carbon, care ii va oferi o stabilitate crescuta lui One-77 la viteza inalta. Dimensiunile sale ii demonstreaza apartenenta acestuia la clasa sportcar-urilor superioare. In ciuda faptului ca propulsorul este amplasat in fata, One-77 la sigur va fi un concurent greu de batut.

Propulsorul lui Aston Martin One-77 este un imens V12 de 7.3 litri, preluat de la DBS, DB9 - modele pe care acelasi propulsor are o cilindree de 6.0 litri. Pentru One-77 acesta a fost modificat pana la 7.3 litri, fapt care va garanta dezvoltarea a nu mai putin de 700 cai-putere si o viteza maxima peste 320 km/h, in timp ce accelerarea pana la 100 km/h dureaza 3.5 secunde. In fata inginerilor a fost impus drept scop sa reduca greutatea acestui motor cu 10%, in timp ce acestia au reusit o reducere uimitoare de greutate de 25%. Este de mentionat ca la elaborarea platformei din fibra de carbon, Aston Martin a colaborat cu Multimatic, lider mondial in domeniu, iar la eleborarea propulsorului acestia au conlucrat cu inginerii companiei Cosworth, aceasta din urma fiind apreciata drept o cooperare perfecta de catre cei de la Aston Martin.

One-77 este echipat cu pneuri special concepute pentru acesta, Pirelli P Zero Corsa, cu ajutorul carora isi dezlantuie furia pe asfalt cei 700 cai-putere. Cutia de viteze este robotizata cu 6 rapoarte, iar schimbul de viteze poate fi usor efectuat prin paletele din spatele volanului. Un astfel de sportcar necesita frane pe masura, la constructia carora au fost folosite materiale hiper rezistente, cum ar fi carbonul si ceramica. O atentie sporita a fost acordata sistemului de racire a franelor, aerul patrunzand prin diferite guri de racire, care sa permita scaderea temperaturii intr-un timp extrem de scurt.

In total vor fi produse doar 77 de vehicule Aston Martin One-77... Iar daca va doriti unul, ati face bine sa va grabiti!
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!