Prima pagină  »  Ştiri  »  Suzuki Alto micutul de 30 ani
25 MARTIE 2009, 09:48
2,695
0
Suzuki Alto micutul de 30 ani
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
In anul 1979 Suzuki Motors Corporation a lansat cel mai micut model de pina atunci al companiei, Suzuki Alto. In urma prezentarii din Japonia, acesta a devenit un mare succes pe piata nipona. Numarul comenzilor a fost cu 300 % mai mare decit cele 5.000 unitati produse in prima luna. In pofida reactiei rapide a concurentilor, care au lansat la rindul lor concurenti pentru micutul Suzuki, Alto a ramas lider absolut al vinzarilor timp de 14 ani.

Suzuki Alto a fost exportat pentru prima data in Europa in anul 1981, iar timp de 30 de ani au fost vindute aici 250.000 unitati. Succesul pe care l-a avut in Japonia a fost urmat si de alte tari europene, in care acesta avea sa devina cel mai vindut din clasa sa.

Conceput acum 30 de ani ca un automobil mic cu consum de combustibil si cheltuieli de intretinere reduse, Suzuki Alto, continua sa ramina fidel misiunii sale. Generatia a 7-a a consuma doar 4.5 litri la 100 km, iar emisiile de CO2 pentru varianta cu cutie de viteze automata vor constitui 103 g/km.

Chiar daca este micut, Alto nu a fost calcat in picioare de concurenti in cei 30 de ani de istorie, va fi interesant sa-i urmarim evolutia in continuare si de ce nu, sa-l vedem pe strazile republicii.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!