Prima pagină  »  Ştiri  »  Tata vine in Europa
5 MARTIE 2009, 15:48
1,194
0
Tata vine in Europa
De Redactia PiataAuto.md
1
Tata a fost si ea prezenta la salonul auto de la Geneva. Aici presedintele producatorului hindus de automobile a dezvalui versiunea revizuita pentru piata europeana a micutului Nano, care in India va fi vindut cu doar 2000 dolari SUA. Acesta are doar 3.29 metri in lungime, si 1.58 metri in latime, insa are un ampatament marit de 2.28 metri. Schimbarile esentiale sunt la interior, propulsorul este unul din aluminiu cu 3 cilindri MPFI cuplat la o cutie automata. Una din partile nu tocmai bune a lui Nano este emisiile mari de CO2, insa presedintele companiei Ratan Tata a asigurat publicul ca acesta va emite mai putin de 100 g/km. La interior calitatea finisarilor a fost imbunatatita, iar spre desosebire de modelul ce va fi tintit pentru piata din India, Nano pentru Europa dispune de ABS, ESP si air bag-uri.

La Geneva, Tata a prezentat conceptul Tata Prima.Aceasta este o creatie a casei italiene de design Pininfarina si este asteaptata sa intre in producere in anul 2012 astfel isi va asigura un loc linga modele deja existente pe piata, Nano si Indica.

Indica Vista EV este un electro-mobil pe baterii cu patru locuri ce poate parcurge o distanta de 200 km in timp ce accelerarea pina la 100km/h dureaza 10 secunde. Indica Vista EV utilizeaza baterii pe litiu ce au o densitate energetica superioara fata de bateriile conventionale. In prezent sunt efectuate teste asupra modelului ’’verde’’ de la Tata.

In anul 2010 Tata isi propune intrarea pe piata europeana la inceput cu Nano si Indica, a carui versiune electrica va fi disponibila mai tirziu.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!