Prima pagină  »  Ştiri  »  Toyota IQ primeste o inima noua
6 MARTIE 2009, 16:14
1,320
0
Toyota IQ primeste o inima noua
De Redactia PiataAuto.md
0
Cel mai mic automobil cu 4 locuri din lume, micutul IQ, primeste un nou motor pe benzina cu o capacitate cilindrica de 1.33 litri Dual VVT-i cu sistemult Toyota Optimal Drive. Primele automobile cu acest propulsor vor fi disponibile deja din vara 2009 in paralel cu motorul standart de 1.0 litri.

Noua inima – 1,33 Dual VVT-i genereaza 98 cai putere si un cuplu maxim de 125 Nm la 4400 rpm. In dotarea standart este inclusa cutia manuala cu 6 rapoarte si sistemul Stop/Start, care opreste motorul cind va aflati la semafor sau in ambuteiaj, pornindul la accesarea ambreiajului. Acest sistem ii permite mcutului IQ sa consume mixt 4.8 litri la 100 km iar emisiile de CO2 sunt de 113 g/km. In scurt timp va fi disponibila cutia de viteza Multidrive, care va permite un consum de 5.1 litri la 100 km in timp ce emisiile de CO2 vor fi de 120 g/km. La exterior IQ se va deosebi cu ajutorul jantelor de 16 toli.

In pofida dimensiunilor compacte, IQ va asigura pasagerilor sai un inalt nivel de securitate, datorita numeroaselor sisteme de securitate pasive si active. Pe linga caroseria puternica, IQ este dotat cu 9 airbag-uri, servodirectie activa, cit si sistemul de stabilitate Vehicle Stability Control (VSC ) dar si cu alte tehnologii utile care toate impreuna au facut ca IQ sa primeasca 5 stele la testele de siguranta EuroNCAP.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!