Prima pagină  »  Ştiri  »  Toyota Urban Cruiser – cuceritorul junglei urbane
25 MARTIE 2009, 11:52
4,112
0
Toyota Urban Cruiser – cuceritorul junglei urbane
De Redactia PiataAuto.md
2
GALERIE FOTO (27 IMAGINI)
Prezentat in toamna lui 2008 la Salonul Auto de la Paris, Toyota Urban Cruiser este gata sa apara in showroom-urile europene. Catalogat drept un hatchback-crossover, Urban Cruiser face parte din segmentul B, si este ultimul model Toyota ce va dispune de sistemul Toyota Optimal Drive si de o serie de propulsoare eficiente.

Exteriorul lui Urban Cruiser ne sugereaza ca acestuia nu ii este frica de ambuteiajele din orase, datorita caroseriei hatchback, cit si de murdaria din afara soselelor, datorita plasticului ce inconjoara automobilul in partea de jos. Urban Cruiser dispune de 5 usi, ceea ce il face perfect pentru familie.

Dupa Yaris si Auris este si rindul lui Urban Cruiser sa fie echipat cu propulsorul pe benzina de 1.3 litri Dual VVT-i cu sistem inteligent Start&Stop. Datorita ultimului a fost posibila reducerea de combustibil cit si de emisii CO2, care acum sunt de 129 g/km. Motorul ce livreaza 100 cai putere are un consum demn de apreciere, doar 5.5 litri la 100 km, tractiunea fiind pe rotile fata.

Pentru Toyota Urban Cruiser va mai fi disponibil si un propulsor diesel common rail de 1.4 litri D-4D, dar de data aceasta cu tractiune integrala. Gratie ultimei tehnologii de injectie piezoelectrice si unui filtru diesel de particule, emisiile CO2 sunt cele mai joase dintre toate vehiculele cu tractiune integrala, constituind 130 g/km. Motorul va livra 89 cai putere si un cuplu maxim de 205 Nm intre 1800 rpm si 2800 rpm, iar consumul mediu de combustibil va fi de doar 4.8 litri la 100 km.

Ambele propulsoare vor fi cuplate la cutia de viteze manuala cu 6 rapoarte, ce beneficiaza de sistemul Toyota Optimal Drive. Schimbarea treptelor este lina fapt ce contribuie la asigurarea consumului redus de combustibil.

Toyota Urban Cruiser este un model cu adevarat dragut, predestinat in mare parte oraselor aglomerate, dar si pentru micile escapade la natura datorita tractiunii integrale care il va ajuta pe portiuni de drum putin mai greu accesibile. Insa nu este nevoie sa va aventurati prea tare, ca sa nu apelati la prietenii proprietari de Land Cruiser.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!