Prima pagină  »  Ştiri  »  Aceeasi putere dar cu o alta fata - Noul Mercedes S
22 APRILIE 2009, 11:25
2,004
0
Aceeasi putere dar cu o alta fata - Noul Mercedes S 63 AMG si S 65 AMG
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
Dupa ce cu putin timp in urma am relatat ca Mercedes Benz S Class a suferit un facelift si a fost dotat cu un nou pachet AMG, acum a venit randul sa fie dezvaluit la propriu, Mercedes Benz S63 AMG si S65 AMG. Desigur acestea deriva de la noul model S Class facelift, fiind caracaterizate de acelasi look absolut infiorator, dar ceva mai reinoit. La ambele modele, in mare parte, schimbarile esentiale au fost aplicate la exterior, dar pe langa asta si dotarile standart sunt ceva mai generoase acum.

Exteriorul noilor S 63 AMG si S 65 AMG este caracterizat de noua grila a radiatorului ce si-a luat forma unei sageti ceva mai pronuntate acum. Bara de protectie fata este dotata cu guri de aer mari, fiind conturate de lampile de zi LED. Una din diferentele dintre cele doua modele este inscriptia pe care o gasim pe aripile fata 6.3 AMG sau V12 Biturbo. Liniile pornite de bara de protectie fata continua in lateral pana la bara spate, cea din urma, fiind dotata cu un difuzor de aer ce este evidentiat de partea centrala ce este vopsita in culoare caroserii, oferind o priveliste nemaipomenita pentru cei ce au fost depasiti de un S 63 AMG sau S 65 AMG. Farurile spate subliniaza si ele extravaganta noilor modele, fiind dotate cu 52 becuri LED aranjate in forma a doua litere ’’C’’. Esapamentul dublu cromat, inscriptionat cu ’’V12’’ in cazul lui Mercedes Benz S 65 AMG, va face ca noile modele sa nu treaca neobservate pe strada datorita sunetului fioros emis de propulsor. La capitolul mici deosebiri intre S 63 AMG si S 65 AMG se mai poate mentiona discurile de 19 inch pentru S 63 AMG si cele de 20 inch pentru S 65 AMG. Cele de pe S 63 sunt caracterizate de numarul mare a spitelor si de culoarea Titanium Grey ce predomina aici, iar cele de pe S 65 AMG, sunt compuse din cinci spite dublate cu nuanta intunecata.

Interiorul este pe masura asteptarilor, odata ce este deschisa usa, in fata pasagerilor va aparea o priveliste de nedescris, carcaterizata de lux si rafinament. Conducatorul unui S 65 AMG de fiecare data ii va fi amintit faptul ca este pe punctul de a conduce una din cele mai dorite si costisitoare masini din lume. Odata asezat pe locul sau, masina il va intampina cu inscriptia ’’AMG V12 Biturbo’’ ce va fi afisata pe ecranul de pe cadranul de bord. Meniul acestuia il va informa pe conducator despre temperatura uleiului, treapta in care se afla cutia de viteze, voltajul acomulatorului, iar Racetimer-ul va afisa timpul cu care este trecut fiecare tur pe un circuit specializat. S 63 AMG nu este mai prejos decat fratele ceva mai puternic, la fel fiind dotat cu scaune fata cu suport lateral si cu un set de sisteme ce vor permite alintarea pasagerilor fata cu un masaj relaxant sau setarea temperaturii acestora pentru un sentiment de confort cat mai ridicat. Ambele modele vor fi inzestrate cu un ceas AMG pe consola centrala.

Ceva mai sus, spuneam ca noile Mercedes Benz S 63 AMG si S 65 AMG, sunt mai generoase la dotarile standart. Astfel pentru S 63 AMG si S 65 AMG vor fi oferite standart sisteme ca Active Body Control – aceasta tehnologie micsoreaza influenta curentilor de vant laterali asupra vehiculului, prin ajustarea solicitarii anumitor roti in doar cateva milisecunde, datorita senzorilor laterali de accelerare, in asa mod se asigura o tiinuta de drum increzuta in special la viteze mari. La fel standart, este oferit si Torque Vectoring Brake – in momentul virajelor abordate agresiv, franele actioneaza asupra rotilor spate in asa mod, incat vehicolul sa poata fi controlat precis tot timpul. Adaptive Brake System este un sistem performant de franare, ce reduce transferul de temperatura catre lichidul de franare mentinandul la temperaturi joase, fapt ce sporeste confortul in timpul incetinirilor.

Propulsoarele sunt cele ce transforma aceste modele in adevarati bolizi. Aici producatorul recunoaste ca nu au fost operate schimbari esentiale, dar totusi consumul de combustibil si emisiile CO2 au fost imbunatatite cu 3 %, poate este un fleac, dar unul placut. In orice caz, Mercedes Benz S 63 AMG in continuare este dotat cu un propulsor V8 de 6.3 litri, ce dizvolta 525 cai putere si un cuplu maxim de 630 Nm. Accelerarea 0-100 km/h dureaza 4.6 secunde, iar viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h. La fel de puternic ramane si S 65 AMG, care este dotat cu acelasi V12 Biturbo de 6.0 litri ce dizvolta 612 cai putere si un cuplu infricosator de 1000 Nm. Accelerarea pana la 100 km/h, fata de S 63, este mai buna cu 0.2 secunde, constituind 4.4 secunde, iar viteza maxima la fel este limitata la 250 km/h, pentru a nu permite conducatorilor fara gust de viata sa zboare cu viteze de peste 300 km/h. Primul va fi cuplat la binecunoscuta cutie de viteze cu 7 rapoarte SpeedShift 7G-Tronic, in timp ce S 65 AMG va fi cuplat la fel la una SpeedShift, dar cu 5 rapoarte. Ambele cutii vor fi dotate cu schimatorul de viteze Direct Select si vor ’’ascunde’’ in spatele volanului manetele sportive de schimbare a vitezelor.

Siguranta pasagerilor este asigurata de numeroase sisteme atat pasive cat si active, iar numarul acestora este vizibil crescut, fata de modelele precedente. Astfel, din sistemele de siguranta putem mentiona noile tehnologii ca : Attention Assist – sisem ce il monitorizeaza actiunile conducatorului ce nu permite ca acesta sa adoarma la volan; Adaptive Highbeam Assist, Lane Keeping Assist si frane Pre-Safe ce actioneaza independent franele in cazul unui accident iminent; sistemul Night View Assist cu infrarosu detecteaza pietonii pe timp de noapte si ii evidentiaza pe monitorul de pe consola de bord. Mai sunt oferite numeroase sisteme standart, insa optional se poate opta si pentru Speed Limit Assist. Siguranta pasiva este asigurata de numarul mare de airbag-uri frontale, laterale sau cele de tip cortina.

Noul Mercedes Benz S 63 AMG va fi oferit in doua versiuni, cu ampatament redus si cu ampatament marit, in timp ce S 65 AMG va fi oferit doar cu ampatament marit. Ambele modele vor fi accesibile clientilor din Iunie 2009.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!