Prima pagină  »  Ştiri  »  Citroen C1 ev-ie obtine suportul guvernului englez
28 APRILIE 2009, 15:25
1,881
0
Citroen C1 ev-ie obtine suportul guvernului englez
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
Ca raspuns la anuntul guvernului britanic de a sustine si de a finanta dezvoltarea masinilor electrice, cat si de a transforma Marea Britanie intr-un lider mondial de construire si exportare a acestora, constructorii de automobilele lanseaza modele noi ce cad sub incidenta acestor stipulari. Ideea guvernului este propagata cu darzenie si de primarul londonez, Boris Johnson, care a facut public planul sau de amplasare a 25.000 statii de alimentare pentru electro-mobile in Londra.

Astfel, pentru a nu pierde o piata importanta in viitor, compania Electric Car Corporation lanseaza Citroen C1 ev’ie, primul automobil britanic cu patru locuri, in totalitate propulsat de energia electrica. Acesta va dispune de toate sistemele de siguranta, dar si de confort, de care dispun automobilele propulsate cu petrol. Autonomia lui Citroen C1 ev’ie va fi de 95 – 115 km in dependenta de cat de incarcata este bateria, iar viteza maxima poate atinge 100 km/h.

Citroen C1 ev’ie poate fi incarcat in totalitate in 6-7 ore de la o priza obisnuita de casa, iar costul acesteia va costa in jur de 1 Euro in Marea Britanie, facandul ideal pentru utilizarea acestuia pentru necesitatile proprii sau servici. Conducatorul se va bucura de conducerea acestuia in conditii normale, dar cu un sunet redus emis de unitatea de propulsare si cheltuieli reduse.
Electro-mobilul C1 ev’ie va fi asamblat in Marea Britanie, iar in urmatoarele 12 luni vor fi produse 500 unitati, crescand treptat pana la 2.000 sau chiar 4.000 unitati in anul 2010, in dependenta de numarul comenzilor si suportul guvernului britanic.

Datorita faptului ca Citroen C1 este aproape identic cu Peugeot 107 si Toyota Aygo, posibil ca in scurt timp vom afla ca si ’’fratii de sange’’ al lui C1 vor intra pe aceeasi piata sau vor lansa modele similare.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!