Prima pagină  »  Ştiri  »  Fugiti ! Vine monstrul ! Gemballa Tornado 750 GTS
24 APRILIE 2009, 09:52
2,099
0
Fugiti ! Vine monstrul ! Gemballa Tornado 750 GTS
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (18 IMAGINI)
La mai putin de 20 km de fabrica Porsche din Stuttgart,Germania, se localizeaza un atelier ce face ca visurile sa devina realitate, cei drept, pentru cei foarte pretentiosi si lacomi dupa sute de cai putere. Atelierul se numeste Uwe Gemballa, aici, si asa fioroasele modele Porsche, devin adevarati monstri ce sunt gata sa ’’devoreze’’ asfaltul cu cauciucurile sale flamande dupa viteza.

A venit momentul ca atelierul Uwe Gemballa (numit dupa fondatorul sau), sa mai dea drumul la un caine salbatic pe strazi, acesta este GemballaTornado 750 GTS, un derivat salbatic din modelul Porsche Cayenne. Sa nu credeti ca cifra ’’750’’ a fost aleasa din intamplare, acesta reprezinta numarul de cai putere aflati sub capota si care asteapta sa tot zburde pe circuit. Acest numar imens de cai putere este scos din propulsorul V8 bi-turbo de 4.8 litri, al Cayenne-ului ’’simplu’’, care acum a crescut pana la 5.0 litri. Puterea livrata de acesta este pe masura, deoarece cuplul maxim este de 1050 Nm, bolidul atinge 100 km/h in doar 4.3 secunde, iar viteza maxima poate treace bine peste 300 km/h.

Nu uitati, chiar daca vorbim despre un Porsche, acesta totusi este un SUV... Inginerii Gemballa au incercat sa scape de aceasta nuanta mica si au micsorat garda la sol cu 70 mm, chiar daca Tornado 750 GTS are jante cu o marime uimitoare, 335/25 R22!

Pentru a obtine astfel de performante si pentru a dispune de un look fioros, noul Gemballa, a fost dotat cu paneluri din carbon pentru a scadea din greutate, aripile au fost considerabil marite pentru a face fata vitezelor mari, iar tevilor de esapament le-au fost redat un stil apropiat celor de pe Porsche Carrera GT, ca oamenii sa nu fie nepasatori cand acest monstru va ’’urla’’ pe strazi. Pana si interiorul este apropiat de sport car-ul Carrera GT, la prima privire acesta este un pic cam sumbru, insa de ce mai ai nevoie cand zbori cu viteza enorme?

Toate lucrurile au un pret, mai ales cele exclusive faurite de germani... Costul unui Gemballa Tornado 750 GTS se va ridica la 400.000 Euro, insa ce mai conteaza? Odata traim...
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!