Prima pagină  »  Ştiri  »  McLaren devine independent
21 APRILIE 2009, 14:13
2,262
0
McLaren devine independent
De Redactia PiataAuto.md
0
Dupa mai multi ani de colaborare intre Mercedes-Benz si constructorul britanic de automobile McLaren, in timpul carora au fost elaborate o serie de modele care din momentul lansarii au intrat in istorie, a venit momentul despartirii intre acestea.

De fapt, acest eveniment coincide cu restructurarea care este aplicata in cadrul grupului McLaren, in cadrul careia vor fi investiti circa 250 mln Lire Sterline. In urma restructurarii, spre sfarsitul acestui an, McLaren Automotive, companie din cadrul grupului McLaren, va deveni absolut independenta si va lansa pana in anul 2011 primul sau model, la care de altfel se lucreaza de doi ani. Acesta promite sa fie bazat pe experienta acumulata datorita modelelor McLaren F1 si Mercedes Benz SLR McLaren, de altfel si cele mai populare modele ale companiei.
Acest anunt a fost facut in cadrul unei conferinte de presa de catre unii din actionarii McLaren Group, Ron Dennis, cunoscut de iubitorii de Formula 1 ca fiind directorul echipei McLaren F1 timp de 18 ani. Dennis a anuntat ca la carma echipei de Formula 1 deja este Martin Whitmarsh, care a preluat conducerea echipei inca de pe 16 ianuarie 2009 cand a fost prezentat noul bolid al sezonului, iar el la randul sau va fi directorul McLaren Automotive.

Ca si in continuare grupul Daimler (Mercedes-Benz) va detine 40 % din actiunile McLaren Group, insa modele elaborate si lansate in viitor de McLaren Automotive, vor fi in totalitate ale companiei, fara a apela la ajutorul celor de la Mercedes-Benz. Aceasta ’’despartire’’ a fost sugerata si in momentul cand Mercedes-Benz a anuntat elaborarea modelului SLS in parteneriat cu AMG, renuntand la cele trei modele propuse de McLaren, care dupa parerea germanilor aveau sa fie prea costisitoare…
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!