Prima pagină  »  Ştiri  »  Trecutul intalneste viitorul la Concursul de Eleganta Villa d’Este
28 APRILIE 2009, 12:13
2,232
0
Trecutul intalneste viitorul la Concursul de Eleganta Villa d’Este
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (35 IMAGINI)
La fel ca in fiecare an, incapand cu anul 1929 are loc concursul intre masinile ce au intrat in istorie din cadrul concursului Concorso d’Eleganza Villa d’Este care in acest an si-a serbat aniversarea de 80 ani, iar vizitatorii, care au fost 2.600 la numar, au putut admira cele 50 de bijuterii ce participa la diferite categorii. Odata cu anul 2002, a fost introdusa in premiera categoria ’’Concept Car-uri Contemporane’’ ce serveste o legatura intre trecutul glorios al masinilor deja intrate in istorie cu cele din viitor. care in acest an si-a serbat aniversarea de 80 ani.

Acest concurs este posibil si datorita parteneriatului cu BMW Group, care acorda an de an un suport considerabil la desfasurarea acestuia pe teritoriul unuia din cele mai frumoase hoteluri din lume Grand Hotel Villa d’Este, ce se afla pe malul lacului Como din Italia. Interesant este faptul ca aici participa atat colectionari privati, cat si producatorii de automobile, unii chiar prezentand aici in premiera mondiala conceptele sale urmand sa fie alese de public in cadrul categoriilor din care fac parte.

Weekend-ul trecut, 24 – 26 Aprilie, a fost unul extrem de frumos pentru iubitorii de automobile clasice dar si pentru cei de concepte si prototipuri. Prezenta celor peste 50 de minuni ale lumii automobilistice i-a entuziasmat la nesfarsit pe cei prezenti, chiar daca ploia de duminica revarsata asupra regiunii unde se afla renumitul hotel italian Grand Hotel Villa d’Este i-a mai udat un pic. Chiar si in asta, multi dintre vizitatori au vazut ceva frumos, fiindca nu in fiecare zi puteti admira un ultra modern Aston Martin ONE-77 sau un batran Rolls Royce Phantom I din indepartatul an 1925 pe ale carui forme subtile se scurg stropii unei ploi de primavara. De fapt, aceste doua modele sau regasit printre premianti, Aston Martin ONE-77 la categoria Premiul pentru Design in viziunea publicului, iar Rolls Royce Phantom I fiind premiat cu un Premiu Special din partea juriului la categoria Trofeo Rolls Royce.

Insa vedeta avea sa devina fabulosul Alfa Romeo 8C 2900B Berlinetta Touring, detinuta de americanul Jon Shirley, care a castigat la categoria Trofeo BMW Group fiind ales de juriu, la categoria Cupa de Aur al Vilei d’Este ales de public si la categoria Trofeo BMW Group Italia la fel ales de catre public.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!