Prima pagină  »  Ştiri  »  EuroNCAP a facut publice rezultatele recentelor crash teste
28 MAI 2009, 17:53
1,823
0
EuroNCAP a facut publice rezultatele recentelor crash teste
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (1 IMAGINI)
Organizatia ce evalueaza nivel gradului de siguranta in noile modele de autoturisme aparute pe piata, EuroNCAP (European New Car Assessment Programme), a facut publice de curand rezultatele ultimelor crash teste efectuate. Astfel, modelele testate au fost: Audi Q5, Honda Jazz, Hyundai i20, Kia Soul, Peugeot 3008 si Suzuki Alto.

Imbucurator este faptul ca din cele sase masini testate, cinci au primit cele 5 stele mult ravnite, acestea fiind Audi Q5, Honda Jazz, Hyundai i20, Kia Soul si Peugeot 3008. Odata cu inregistrarea acestor rezultate, a fost dovedit inca o data ca nu este adevarat mitul potrivit caruia cele 5 stele sunt mai usor de obtinut de catre modelele de dimensiuni mari, deoarece in afara de Audi Q5, celelalte modele ce au obtinut punctajul maxim, sunt de dimensiuni reduse.
Ceva mai nereusit este rezultatul inregistrat de Suzuki Alto, care a primit doar trei stele din maximul de cinci. Motivul principal a fost ca in urma impactului, pasagerii au de suferit mult, primind diferite traume, dar si lipsa sistemului ESC (Electronic Stability Control) la care EuroNCAP atrage o mare atentie. Drept raspuns, compania Suzuki totusi a facut disponibil sistemul ESC pentru Alto, insa doar ca optiune.

Cuvinte de lauda au primit Honda Jazz si Hyundai i20, in special pentru rezultatele obtinute in urma testelor de siguranta al pietonilor, care nu numai ca au indeplinit conditiile actuale, dar si pe cele pe care EuroNCAP doreste sa le introduca in viitor. Scaunele lui Kia Soul asigura o protectie sporita in cazul impactului spate, demonstrand iarasi ca dimensiunile automobilului nu conteaza la nivelul de siguranta a pasagerilor.
Amintim ca potrivit noului regulament EuroNCAP, va fi monitorizata: siguranta pasagerilor adulti, siguranta copiilor, siguranta pietonilor si siguranta asistata. Evaluarea finala a vehiculului va fi facuta in baza rezultatelor obtinute, iar notele vor fi obiective pentru fiecare din modele. In baza regimului nou de testare, in dependenta de aceleasi rezultate, automobilelor testate le vor fi atribuite pana la 5 stele. Testul va incorpora in sine aspectele evaluate anterior, cat si unul nou: impactul partii spate. In plus va fi luat serios in considerare daca masinile sunt dotate standart cu ESC (Electronic Stability Control), si cu sisteme de limitare a vitezei, ambele facand parte din capitolul nou supus testarii - Siguranta Asistata.

In urmatorii trei ani, vor mai fi aduse o serie de modificari regulamentului de testare, in urma carora se va cere un grad mai inalt de securitate de la modelele supuse testelor.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!