Prima pagină  »  Ştiri  »  Lectie de design scandinav de la Volvo: lemnul si interioare de
27 MAI 2009, 14:43
2,641
0
Lectie de design scandinav de la Volvo: lemnul si interioare de masini adevarate
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
Lemnul din totdeauna a fost folosit ca un material decorativ la interiorul automobilelor. In mare parte acestuia ii era atribuita o culoare intunecata lacuita, iar cel mai des folosit era lemnul de nuc si de mahon, care aduceau interiorului un aer de exclusivitate si lux. Tendintele moderne sunt de a arata lemnul in interiorul automobilelor in toata splendoarea sa, fara de a pierde macar un pic din culoarea naturala, iar datorita tehnologiilor avansate de prelucrare a acestuia, lemnul ramane proaspat si autentic pentru multi ani inainte.

In cazul companiei Volvo, insertiile din lemn natural au aparut pentru prima data ca optiune in modelul Volvo 850 T5-R la inceputul anilor 1990, totusi aceasta optiune era mult prea extravaganta si neachesibila pentru multi dintre clientii acelor timpuri, incat nu s-a bucurat de mare popularitate pe atunci. Insa sa nu credeti ca de vina era calitatea lemnului, din potriva, insertiile erau concepute din lemn natural autentic Nordic Silver Birch, iar cauza principala ca acesta nu s-a bucurat de mare succes a fost ca compania suedeza era cu un pas inaintea timpurilor. Acest fapt a devenit clar cativa ani mai tarziu, cand alti producatori europeni au introdus insertiile din lemn natural in modelele sale, clientii incepand sa le perceapa ca atare.
In prezent, compania Volvo a introdus decoruri noi la interior, care presupun utilizarea din plin a insertiilor din lemn natural, mai ales ca Suedia este o tara foarte bogata din acest punct de vedere. Astfel, suedezii le propun clientilor sai doua tipuri de insertii din lemn, una fiind Nordic Light Oak ( din stejar) si alta numita Modern Wood.

Anders Bergstrom este design-er si specialist de interior in cadrul companiei Volvo Cars, explicand cat de frumos este lemnul natural pentru interiorul unui automobil, a fost bucuros sa arate satisfactia sa de pe urma faptului ca tot mai multi clienti opteaza pentru insertiile din lemn natural nu numai pentru automobile, dar si pentru diferite electro-casnice, ca de exemplu TV-ul sau alte aparate ca telefonul mobil, principalul argument fiind ca anume lemnul natural aflat ca insertie pe orice obiect, ii aduce acestuia un grad imens de lux in primul rand si de frumusete aristocrata. Bergstrom a recunoscut ca in mare parte insertiile din lemn din automobile sunt inspirate din industria mobilei, care de fapt este un lider absolut in prelucrarea lemnului, mentionand ca este normal sa se intample acest lucru, fiindca se poate invatat multe lucruri bune din aceasta industrie, ce pot fi aplicate cu usurinta pe viitor in automobilele Volvo.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!