Prima pagină  »  Ştiri  »  Noul Presedinte Chrysler este Sergio Marchionne
8 MAI 2009, 09:57
1,544
0
Noul Presedinte Chrysler este Sergio Marchionne
De Redactia PiataAuto.md
0
O stire cel putin senzationala a venit ieri de peste ocean. Compania Chrysler care trece acum prin timpuri nu prea bune, si a carui viitor la un moment dat devenea incert, se pare ca vede cate putin lumina de la capatul tunelului. Toate se pare ca s-au schimbat pentru Chrysler atunci cand in joc a aparut Fiat, companie italiana care cu cativa ani in urma, era la randul ei pe punctul de a inchide fabricile si de a-si suspenda activitatea.

De ceva timp, Fiat si-a aratat intentia de a detine un pachet mare de actiuni ale companiei Chrysler, si se pare ca asa va fi, chiar daca pentru aceasta Fiat nu va plati macar un Dolar SUA. In schimb aceasta va pune la dispozitia americanilor platformele sale si in general toate cunostintele sale din domeniu, pentru a scoate Chrysler din impas si pentru ai promova modelele pe piata Europeana, unde pana in prezent, Chrysler nu are o retea de reprezentante. Nici Fiat nu va avea de pierdut, compania italiana de mult timp doreste sa reintre pe piata americana, iar fabricile Chrysler si reteaua sa dezvoltata de reprezentate, sunt perfecte pentru a realiza acest vis.

Ei bine, faptul ca Fiat va detine de la inceput 20 % din actiunile Chrysler am relatat in stirile anterioare, insa nimeni nu avea sa stie ca noul Presedinte Chrysler, va deveni Sergio Marchionne, care este si Presedintele Fiat. Anume Marchionne impreuna cu Luca di Montezemolo (Presedintele consiliului de administrare Fiat) au adus in anul 2006 compania Fiat pe linia de plutire, inregistrand primele profituri dupa perioada lunga de declin in care se afla compania italiana, ba chiar mai mult, acestia au reusit sa transforme compania in una dintre cele mai profitabile din lume intr-un timp foarte scurt, inregistrand una din cea mai rapida crestere dintre companiile industriei auto.

Ca sa intelegeti cat de dezvoltat este grupul Fiat in prezent, va pot spune ca gigantul industriei auto, General Motors, i-a propus lui Fiat sa-i cedeze toate operatiunile sale in Europa si America Latina in schimbul a 30 % din actiunile companiei italiene. Insa ultimii nu aveau sa satisfaca cerinta GM, fiind predispuse sa le ofere americanilor doar 10 %.

Prin numirea lui Sergio Marchionne ca Presedinte al companiei Chrysler, vor avea de castigat ambele companii, atat Fiat cat si Chrysler, deoarece Marchionne are experienta de a reinvia companii aproape moarte si dispune de capacitatile de a o pune pe roate, in special in aceste timpuri de criza financiara. Sergio Marchionne a dat si un pronostic la un moment dat, si a declarat ca dupa parerea lui in lume vor ramane doar sase companii producatoare automobile in masa dupa ce va trece criza, iar acestea vor fi : o companie americana, una germana, una fraceza-japoneza, una japoneza, una chineza si posibil una europeana.

Vor fi interesante ce actiuni va intreprinde in viitor Sergio Marchionne la conducerea companiei Chrysler pentru a o transforma in una profitabila, insa pana atunci, nu ramane decat sa asteptam...
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!