Prima pagină  »  Ştiri  »  Alfa Romeo lanseaza propulsoare MultiAir pentru MiTo
17 IUNIE 2009, 15:01
1,914
0
Alfa Romeo lanseaza propulsoare MultiAir pentru MiTo
De Redactia PiataAuto.md
1
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
Cu doar un an inaintea celebrarii a 100 ani de existenta Alfa Romeo, compania anunta ca din Septembrie 2009, Alfa Romeo MiTo va primi noi propulsoare pe benzina de 1.4 litri Turbo cu tehnologie MultiAir. In asa mod, gama motoarelor destinate micutului MiTo este si mai bogata, un model de succes care pana in prezent a fost vandut in peste 60.000 exemplare si este comercializat in peste 34 tari din intreaga lume.

Momentul lansarii noilor propulsoare MultiAir este un punct important pentru companie, la fel cum a fost si cazul lansarii in premiera a propulsoarelor diesel cu tehnologie common rail in anul 1997, ce au debutat pentru prima data pe modelul Alfa Romeo 156. Ca sa intelegeti mai bine care sunt avantajele propulsoarelor MultiAir va pot spune ca acestea au o crestere de putere cu 10 %, cuplul maxim este la fel cu 10 % mai mare, consumul de combustibil este redus cu 10 %, iar emisiile de CO2 au scazut si ele cu pana la 10 %.

“Inima” propulsoarelor MultiAir este sistemul electro-hidraulic de control al valvelor, care sporesc reducerea consumului (datorita sistemului direct air control prin valve se aspira aer, fara ca sa fie folosit acceleratorul) si reducerea emisiilor de noxe (multumita controlului de combustie).

Propulsoarele de 1.4 litri MultiAir vor fi oferite in dependenta de putere, in trei versiuni – 105 cai putere, 135 cai putere si 170 cai putere, toate putand fi cuplate la o cutie manuala de viteze cu 5 sau 6 rapoarte. In timp ce primele doua propulsoare sunt oferite penru toate versiunile MiTo, cea de-a treia va fi oferita in exclusivitate pentru versiunea speciala numita “Quadrifoglio Verde” ce va debuta imediat dupa lansare.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!