Prima pagină  »  Ştiri  »  Daimler AG prezinta noi sisteme de siguranta
17 IUNIE 2009, 15:55
1,799
0
Daimler AG prezinta noi sisteme de siguranta
De Redactia PiataAuto.md
1
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
Compania Daimler AG continua sa demonstreze ca tinde sa devina cel mai mare furnizor de masini sigure in toate segmentele, astfel va prezenta cele mai noi sisteme de siguranta pentru vehiculele comerciale in cadrul Conferintei Internationale de Tehnologie. Aceasta conferinta este cea mai mare din lume din domeniul sigurantei vehiculelor, iar in acest an, intre 15-18 Iunie, Daimler AG va prezenta versiunile de imbunatatire a sigurantei pentru un camion (Safety Truck), autocar (Safety Coach) si pentru o camioneta (Safety Van).

Safety Truck - este de fapt un Mercedes-Benz Actros care este echipat cu Active Brake Assist, un sistem ce independent initiaza manevra de franare urgenta in momentul cand impactul cu un vehicul din fata este inevitabil. Vehiculul mai este dotat cu un sistem de stabilitate pentru camioane si remorci, cu sistem de parcare cu senzori ultra sunet, cu sistem de asistare in viraje, cu sistem de asistare in timpul miscarii in marsarier cu remorca, si o serie de alte sisteme ce se refera la siguranta ocupantilor si vehiculului.

Cu o gama variata de sisteme de siguranta este echipat si Mercedes-Benz Travego – Safety Coach. In anul 2006, expertii au numit deja acest vehicul de clasa premium drept cel mai sigur autocar din lume. In cadrul Conferintei Internationale de Tehnologie, autocarul va fi prezentat cu sistemul Active Brake Assist, care functioneaza pentru a preveni impactele spate. Active Brake Assist se bazeaza in mare parte pe un sistem ce a fost disponibil timp de mai multi ani doar ca optiune pentru Mercedes Benz Travego.

Sisteme sofisticate de siguranta pot fi regasite si pe Safety Van, in “persoana” lui Mercedes Benz Sprinter. Multumita Programului Electronic de Stabilitate Adaptiva (Adaptive ESP), conducatorul poate reactiona mai bine la situatiile critice si sa controleze mai bine comportamentul franelor. Pentru ca Adaptive ESP sa functioneze mai bine, camioneta mai este echipata si cu sisteme ca Roll Over Mitigation, Roll Movement Intervention, Understeering Control, dar si cu alte sisteme deja bine cunoscute noua ca : airbag-uri pentru conducator si pasagerul fata, frane cu discuri pe toate rotile si cu faruri adaptive de franare.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!