Prima pagină  »  Ştiri  »  Nissan este pe drumul “verde”
28 IULIE 2009, 15:00
1,699
0
Nissan este pe drumul “verde”
De Redactia PiataAuto.md
0
Compania Nissan elaboreaza o noua platforma EV-IT care va sta la baza viitorului electro-mobil, a carui prototip se testeaza intensiv pe modelul Tiida. Totusi, modelul de serie vafi lansat in viitorul apropiat, iar dupa unele surse deja in anul 2010 Nissan va avea in gama sa de modele un automobil “curat” in totalitate electric, care pentru inceput va fi disponibil pentru piata americana si japoneza.

Pe platforma EV in viitor va sta un propulsor electric de productie proprie, cu o putere de 80 kW/280 Nm a carei energie electrica va fi stocata in bateriile Litiu-Ion care vor fi amplasate in podeaua automobilului. Datorita sistemului de regenerare a energiei electrice, bateriile se incarca in continuu, iar in asa mod, autonomia electro-mobilului va fi de 160 km.

Pentru noul sau electro-mobil, Nissan a elaborat o sistema speciala care colecteaza datele automobilului si le transmite intr-un centru specializat, care are scopul de ajuta vehiculele si pe proprietarii acestora. Spre exemplu, cu ajutorul sistemului de navigare poate fi dedus locul pana unde automobilul poate rula cu energia din baterii. Conducatorul poate introduce si destinatia, iar acelasi sistem ii va spune daca ii va ajunge energie pana in locul dat. Acelasi sistem de navigare il va indruma pe conducator pana la cele mai apropiate statii de alimentare, si va afisa informatia detaliata despre fiecare din acestea pe ecran.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!