Prima pagină  »  Ştiri  »  Noua Acura ZDX – invazia extraterestrilor?
23 IULIE 2009, 16:05
1,947
0
Noua Acura ZDX – invazia extraterestrilor?
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
Dupa ce a fost expusa la Salonul Auto de la New York ca prototip, Acura ZDX intra in productia de serie. Aceasta va face parte din familia sport coupe-urilor cu patru usi, si este caracterizata de un design care nu a deviat cu mult de la prototipul prezentat la New York, iar acest fapt ne este sugerat de exteriorul mult prea indraznet, de plafonul panoramic si manerele ascunse ale usilor spate.

Chiar daca un astfel de exterior provocator este caracteristic prototipurilor ce nu vor deveni niciodata modele de serie, compania Acura a hotarat sa-i mentina liniile extraterestre si modelului de serie, iar acest lucru se pare ca este agreat de clientii americani, gusturile carora au influentat si asupra design-ului primit de noul Lexus RX, fiind si el caracterizat de design-ul futuristic. De fapt ambele modele vor concura pe piata americana, dar din pacate sau din fericire nu vor avea ocazia sa o faca si pe cea europeana deoarece Acura tinteste doar America de Nord.

Acura ZDX va fi propulsata de un V6 cu o capacitate de 3.7 litri care va fi cuplat la cutia de viteze automata cu 6 rapoarte. Propulsorul va genera 300 cai putere si un cuplu maxim de 366 Nm, care vor permite o acceleratie rapid. Puterea lui Acura ZDX va fi transmisa pe toate rotile prin intermediul transmisiei Super Handling All-Wheel Drive, care nu numai ca va creste dinamica automobilului, dar va permite si parcurgerea portiunilor de drum ceva mai accidentat.

Interiorul noului model la fel este reprezentat de liniile futuristice, care sunt concentrate pe consola centrala, iar ca sa fie adaugat si mai mult lux noului model, panelul de bord, panelurile usilor si consola centrala vor fi tapitate cu piele. La bordul lui ZDX vor putea fi transportate cinci persoane pentru care este asigurat si un spatiu generos pentru bagaje, atat in parte din spate a masinii, dar si sub podea.

Noua Acura ZDX este pozitionata de companie intre SUV-ul de lux MDX si sedan-ul de din clasa premium RL. Vanzarile sport coupe-ului vor incepe din aceasta iarna pe teritoriul Americii de Nord, iar preturile si detaliile suplimentare vor fi anuntate ceva mai tarziu.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!