Prima pagină  »  Ştiri  »  Rolls Royce confirma specificatiile noului Ghost
22 IULIE 2009, 16:15
1,789
0
Rolls Royce confirma specificatiile noului Ghost
De Redactia PiataAuto.md
0
Cu putin timp inainte de prezentarea noului model Ghost in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, compania Rolls Royce a decis sa faca publice specificatiile celui mai “mic” dupa dimensiuni Rolls Royce. Noul Ghost va fi prezent la stand-ul companiei in Septembrie si precum este ultimul produs al exclusivistului producator auto britanic, la sigur va deveni una din atractiile principale ale salonului.

Initial, se credea ca noul Rolls Royce Ghost va fi propulsat de acelasi motor V12 de 6.75 litri, care sta sub capota actualelor modele Phantom, Phantom Coupe si Phantom Drophead Coupe. Insa compania a anuntat ca Ghost se va bucura de un V12 absolut nou, care va avea o capacitate cilindrica de 6.6 litri si care va livra 570 cai putere, fata de 460 cai-putere produsi de propulsorul de 6.75 litri. Datorita puterii imense, Rolls Royce Ghost va fi propulsat in 4.7 secunde pana la 100 km/h, iar viteza maxima va fi limitata electronica la 250 km/h. Daca este sa luam in consideratie ca “micutul” Ghost nu este atat de mic precum este prezentat, si ca dimensiunile acestuia sunt mai mari decat ale BMW-ului Seria 7, datele furnizate de propulsor devin foarte impresionante, mai ales ca acesta este cuplat la cutia de viteze automata ZF cu 8 rapoarte.

Chiar daca dupa dimensiuni, Ghost nu este atat de mare precum un Phantom, nu trebuie sa uitam ca intai de toate acesta este un Rolls Royce, iar aceasta inseamna ca pe langa performantele extraordinare ale propulsorului, Ghost a fost conceput ca aceasta putere sa fie livrata fara mari eforturi si intr-un mod rafinat, cu scopul ca pasagerii sa se bucure de confort inalt atat la accelerari agresive, dar si atunci cand limuzina circula cu 40 – 50 km/h.
Pentru a face ca acest lucru sa fie posibil, compania deja a anuntat ca Ghost va fi dotat cu o suspensie pneumatica si cu axe fata/spate de tip multi link din aluminiu, care vor lucra in armonie cu numeroasele sisteme de manevrabilitate si stabilitate, pentru ca pasagerii sa nu simta denivelarile traseelor accidentate.

Inginerii companiei au lucrat foarte mult si la sunetul de la interior, dar si de la exterior. Astfel daca modelului Phantom i-au fost remodelate oglinzile exterioare pentru ca aerul din afara sa nu creeze un sunet ce ar putea deranja pasagerii , pentru Ghost, inginerii au fost obligati sa revada sistemul de retinere a sunetului emis de propulsor, esapament si chiar a pneurilor, care ar trebui sa nu deranjeze atat ocupantii automobilului, cat si persoanele din afara acestuia.

Livrarile noului model catre clientii din Marea Britanie si Europa ce au achitat 190.000 Euro fara taxe, vor incepe la sfarsitul anului 2009, insa cei din SUA si Asia vor fi obligati sa astepte inca un an pana isi vor vedea “odraslele” in garaje.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!