Prima pagină  »  Ştiri  »  Volkswagen Group isi mareste cota de piata
28 IULIE 2009, 15:52
1,896
0
Volkswagen Group isi mareste cota de piata
De Redactia PiataAuto.md
0
Compania Volkswagen anunta ca primele 6 luni ale anului 2009 au fost profitabile pentru companie, iar datorita acestui fapt, cota de piata a companiei a crescut. In ciuda faptului ca mediul economic nu este pana acum stabil, cel mai mare producator european de automobile, a reusit sa-si mareasca cota de piata intre lunile Decembrie – Ianuarie pana la 12 %, fata de 9.9 % inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut.

In prima jumatate a anului 2009, compania Volkswagen a pus la dispozitia clientilor sai un total de 3.100.300 unitati (fara Scania), fata de 3.265.200 unitati livrate anul trecut. Interesant este ca industria auto a inregistrat un declin al vanzarilor de 17.7 %, in timp ce Volkswagen a crescut cu 6.5 %. Chiar daca Volkswagen a produs mai putine automobile in prima jumatate a anului 2009, cota de piata a companiei a crescut considerabil, iar acest lucru demonstreaza ca VW este pe drumul cel bun, si ii da sperante pentru a doua jumatate a anului.

Cat priveste autoturismele comercializate de Volkswagen Passenger Cars, acestea si-au marit cota de piata cu 1.7 % pana la 8.0 % (6.3 % in anul 2008). Spre sfarsitul lunii Iunie, livrarile de automobile au crescut cu 2.2 %, constituind un total de 1.949.000 automobile (fata de 1.907.800 in anul 2008). Cele mai importante piete de desfacere pentru VW au fost Germania, Brazilia si China, unde modelele Tiguan, Scirocco, Passat CC si Golf au inregistrat vanzari foarte bune. Iar daca este sa ne uitam la reactia buna, si comenzile facute pentru Volkswagen Polo, se poate spune ca micutul va inregistra vanzari foarte bune si posibil ca va deveni lider la vanzari in clasa sa.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!