Prima pagină  »  Ştiri  »  Mercedes-Benz Silver Arow aniverseaza 75 ani la Pebble Beach
17 AUGUST 2009, 17:21
1,777
0
Mercedes-Benz Silver Arow aniverseaza 75 ani la Pebble Beach
De Redacţia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (1 IMAGINI)
Pentru ca nu putea lipsi sub nici o forma de la Concursul de Eleganta Pebble Beach, Mercedes-Benz s-a prezentat intr-un mod unic. Datorita faptului ca in acest an se implinesc 75 ani de cand a fost lansat modelul legendar Silver Arow, Mercedes-Benz a expus la stand-ul sau cinci astfel de modele, obtinand astfel cea mai mare reuniune de “sageti argintii” din Statele Unite ale Americii.

Mercedes-Benz Silver Arow a devenit o legenda pentru companie, dar si pentru lumea curselor in general, datorita succeselor obtinute la cursele anului 1934 din Berlin si Nurburgring. Pe parcursul urmatorilor doi ani, la putin timp dupa ce a imprumutat de la modelul 380 suspensia independenta si propulsorul turbo-aspirat in linie ce producea dupa mai multe modificari 494 cai-putere, Mercedes-Benz Silver Arow a invins in 16 curse Grand Prix pentru a deveni unul din cele mai renumite modele sportive din toate timpurile.
Pentru a onora unul din cei mai importanti piloti de curse Stirling Moss, Mercedes-Benz a prezentat in cadrul concursului de eleganta editia limitata McLaren SLR Stirling Moss, o “sageata argintie” cu 650 cai-putere sub capota, care accelereaza pana la 100 km/h in mai putin de 3.5 secunde, si poate atinge o viteza maxima de 351 km/h.

Un alt model istoric pe care l-a prezentat Mercedes-Benz la Pebble Beach este un Maybach Zeppelin DS 8 din anul 1932, unul din cele mai faimoase modele din clasa automobilelor luxoase din lume. Fiind propulsat de un motor cu 12 cilindri, Zepelin DS 8 va sta la standul Mercedes-Benz langa unul din cele mai exclusive automobile din prezent (in total vor fi asamblate doar 100 exemplare), Maybach Zepelin modelul al anului 2010, care are sub capota un puternic V12 ce emite 631 cai-putere.
Nu in ultimul rand, aici si-a facut aparitia si cate un reprezentat din toate cele noua generatii Mercedes-Benz E Class, incepand cu prima generatie, modelul 170 din anul 1947, finisand cu ultra-modernul Mercedes-Benz E 63 AMG. In cadrul concursului, E Class tine sa demonstreze evolutia de succes a modelului si a sigurantei pe care o promoveaza Mercedes-Benz odata cu lansarea noului E Class.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!