Prima pagină  »  Ştiri  »  Nissan GT-R a imbracat uniforma de pompier!
18 AUGUST 2009, 15:09
1,766
0
Nissan GT-R a imbracat uniforma de pompier!
De Redacţia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
Marele circuit de curse Nurburgring este cunoscut drept unul dintre cele mai complicate trasee dedicate curselor din lume. Anume din acest motiv aici au loc multe accidente unde atat pilotii experimentati, cat si amatorii savarsesc greseli fiind rapid pedepsiti printr-o derapare de pe suprafata de drum. Multe din sport car-uri iau foc pe circuit, iar cum distanta acestuia este de aproximativ 21 km, masinilor obisnuite de pompieri le ia ceva timp sa ajunga la punctul cu pricina. Astfel, in persoana lui Nissan GT-R, a aparut cea mai rapida masina de pompieri din lume care este pregatita sa asigure un raspuns rapid la apelurile de urgenta de pe circuit.

Echipat cu un sistem de stingere a focului cu apa si spuma care este conectat la un furtun performant, GT-R este pregatit sa ajunga la incediu in cel mai rapid timp mai ales ca masina standart, poate parcurge un tur al circuitului in doar 7 minute si 26 secunde. Chiar si cu o greutate mai mare de 200 kg ce se datoreaza sistemelor de stingere a incendiilor si de radio-telecomunicare de la bordul bolidului, Nissan GT-R poate parcurge un tur pe Nurburgring in mai putin de 8 minute!

Versiunea modificata GT-R este un dar al companiei Nissan pentru circuitul Nurburgring care a contribuit semnificativ la elaborarea modelului de 485 cai-putere. Modificarile au fost efectuate de compania M&M Automotive, care fiind un specialist in sporturile cu motor a inlaturat scaunul spate ce a fost inlocuit cu un rezervor de apa de 50 litri. Cu ajutorul unui sistem performant de stingere a incediilor, apa este pompata cu o presiune de 50 de bar, iar in asa fel spuma poate fi „aruncata” la o distanta de 18 metri. Datorita furtunului de 20 metri si a rezervorului de apa, echipajul poate face fata incediilor pe o perioada de peste 2 minute.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!