Prima pagină  »  Ştiri  »  Noul Lexus RX 450h vine in Republica Moldova
3 AUGUST 2009, 16:30
1,519
0
Noul Lexus RX 450h vine in Republica Moldova
De Continent
0
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
Deja din acest moment, clientii Lexus pot comanda primul hybrid din Republica Moldova – noul RX 450h de generatia a doua, cu unitate de propulsie in totalitate hybrid. Iar incepand cu aceasta toamna, noul RX 450h, crossover-ul cu cele mai joase emisii CO2 – 148 g/km, va fi disponibil in showroom-ul importatorului oficial Lexus din Republica Moldova, compania “CONTINENT”.

La momentul actual Lexus este lider printre producatorii automobilelor de clasa premium dotate cu unitati de propulsie hybrid. In anul 2005, Lexus a reusit o adevarata revolutie in segmentul automobilelor de clasa premium, propunandu-le clientilor sai tehnologia Lexus Hybrid Drive. Aceasta tehnologie unica permite transformarea unui electro-motor si propulsor pe benzina intr-o unica sursa de energie, care ajuta la reducerea emisiilor de CO2, a consumului de combustibil in timp ce automobilul isi mentine tinuta de drum lina.

In timp ce alte companii deabia incep sa introduca tehnologii hybrid primitive pe automobilele sale, Lexus ramane singurul producator din clasa premium care propune o intreaga gama de modele hybrid chiar astazi.

Tehnologia Lexus Hybrid Drive

Fiecare automobil cu tehnologie Lexus Hybrid Drive – este in totalitate un hybrid, care este caracterizat de o transmisie consecutiva paralela, ce poate fi exploatata in regim electric sau pe benzina, cat si in ciclu combinat. Unitatea de propulsie hybrid Lexus asigura avantajul de economie a consumului si de minimalizare a emisiilor CO2, in paralel cu caracteristicile dinamice extraordinare.

Spre deosebire de oricare alta unitate de propulsie hybrid, tehnologia Lexus Hybrid Drive asigura caracteristice de functionare similare cu cele ale unitatilor cu un volum mai mare, ca in acelasi timp sa asigure consumul de combustibil redus si emisiile de CO2 scazute, atat de caracteristice pentru motorele mult mai mici dupa capacitatea cilindrica.

In miscare, transmisia lui Lexus RX 450h functioneaza in cateva regimuri pentru ca eficienta automobilului sa fie ridicata la maxim. In momentul stationarii, propulsorul se opreste imediat pentru ca sa fie atins un nivel maxim de economie a combustibilului. In conditiile de exploatare a propulsorului la capacitate redusa, in functiune intra motoarele electrice pentru ca emisiile CO2 sa fie reduse la maxim. Iar in conditiile obisnuite de exploatare, puterea in continuu este impartita intre propulsorul pe benzina si cele electrice, pentru o imbinare cat mai buna a puterii maxime cu consumul redus de combustibil. Nivelul de incarcare a bateriilor creste continuu atunci cand generatorul stocheaza energia recuperata, ceea ce permite ca automobilul sa nu necesite incarcarea cu energie electrica de la priza.

Regimul EV (Electric Vehicle)

Tehnologia de generatie noua Lexus Hybrid Drive, permite prin intermediul regimului EV ca rulajul automobilului sa fie asigurat doar cu ajutorul electro-motoarelor. Nefiind pus la dispozitia conducatorilor de automobile cu unitati de propulsie partial hybrid, regimul EV permite rulajul automobilului pe o distanta de 3 km, o distanta semnificativa in zonele urbane.

Pe langa reducerea impresionanta a consumului de combustibil, dar si a emisiilor minime de CO2 si NOx, regimul EV mai ofera si un rulaj al automobilului absolut silentios.

RX450h – Sistemul perfectionat Lexus Hybrid Drive

Modificarile substantiale aduse sistemului de generatie noua Lexus Hybrid Drive cu care este echipat RX450h, au ca rezultat cresterea puterii propulsorului, reducerea consumului de combustibil, iar ba mai mult, acesta este crossover-ul cu cel mai jos nivel de emisii CO2 din lume – 148 g/km.

Pe langa aceasta, sistemul de tractiune hybrid a lui RX 450h creste considerabil eficacitatea exploatrii automobilului la temperaturi reduse si imbunatateste considerabil caracteristicile dinamice prin intermediul cresterii diapazonului cuplului maxim al electro-motorului si noii cutii de viteze. Noile regimuri ECO, EV si SNOW permit si mai mult reducerea de combustibil si caracteristicile sistemului hybrid RX 450h.

Tehnologiile viitorului

Continuuand sa modernizeze si sa imbunatateasca sistemul Lexus Hybrid Drive, Lexus in continuare modernizeaza aceasta tehnologie pentru ca intr-un final distanta de rulare in regimul EV sa creasca considerabil, ca pe viitor sa lucreze la utilizarea potentialului tractiunii integrale hybrid pentru asa tehnologiii ca Plug-in-Hybrid (vehicul hybrid cu posibilitatea alimentarii acestuia cu energie electrica de la priza).

Date despre Lexus

Infiintata in anul 1989, marca Lexus a devenit populara in intreaga lume datorita aspiratiilor spre perfectiune, calitate inalta sau tehnologii inovatorii, dar si datorita gandirii unice de deservire a clientilor.

Astazi, Lexus ramane singurul producator de automobile din clasa premium care propune o gama diversa de modele hybrid din care fac parte: Lexus RX 450h, GS 450h si LS 600h.

Compania “Continent”
Str. Arborilor, 17/1 (viaduc “Centru-Botanica”)
Showroom-ul Toyota,
Tel.: ( 373 22) 739-535
www.lexus-moldova.md
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!