Prima pagină  »  Ştiri  »  Porsche si Volkswagen si-au hotarat soarta comuna
17 AUGUST 2009, 10:55
1,687
0
Porsche si Volkswagen si-au hotarat soarta comuna
De Redacţia PiataAuto.md
0
Vineri noapte se pare ca s-a hotarat soarta de mai departe a companiilor Porsche si Volkswagen… Dupa ce din anul 2005 compania Porsche avea planuri mari de a procura compania Volkswagen, de-a lungul anilor, lucrurile s-au schimbat, iar acum Porsche s-a trezit a fi cel cumparat.

Astfel, potrivit intelegerii la care au ajuns cele doua companii, Volkswagen va prelua 42 % din actiunile Porsche AG pana la sfarsitul anului 2009, in schimbul unei sume de 3.3 mlrd Euro, in conditiile in care pretul intregii companii Porsche AG este estimat la 12.4 mlrd Euro.
Insa Volkswagen nu este singurul care procura din actiunile companiei Porsche... Fondul de investitii din Qatar, care deja este actionar al companiei Volkswagen, va procura la randul sau 10 % din actiunile companiei Porsche, iar pe langa aceasta va cumpara si o serie de optiuni ( un set de privilegii pentru procurarea eventuala a actiunilor Volkswagen).

Aceste intelegeri au drept scop fuzionarea companiilor Porsche si Volkswagen, care se asteapta sa se finalizeze la sfarsitul anului 2011. Astfel, Porsche va deveni a zecea marca a grupului Volkswagen (practic a noua, deoarece Volkswagen produce doua linii de automobile sub acelasi nume – automobile si camioane), alaturandu-se la asa nume ca Bentley, Bugatti, Lamborghini, Audi, Skoda, Seat si Scania.
La conducerea companiei Porsche incepand cu 15 Septembrie 2009 va sta presedintele companie Volkswagen, Martin Winterkorn, in timp ce directorul financiar va fi numit Hans Dieter Potsch. Actualul presedinte al companie Porsche, Michael Macht va detine o functie de top in conducerea companiei Volkswagen, astfel aparand interesele Porsche in cadrul grupului Volkswagen.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!