Prima pagină  »  Ştiri  »  "Rabla americana" a epuizat finantarea de 950 mln Dolari SUA
3 AUGUST 2009, 09:35
1,125
0
"Rabla americana" a epuizat finantarea de 950 mln Dolari SUA
De Redactia PiataAuto.md
0
Chiar daca pe teritoriul micii noastre republici nu prea cred ca in scurt vom avea parte de ea, cu totii stim bine despre asa numita operatiune “Rabla”, cea care ne-ar prinde bine si noua. Insa ideea nu este straina pentru nimeni, doritorii isi pun la dispozitia organelor abilitate automobilele cu o anumita vechime de varsta, in schimbul carora li se ofera o suma de bani, care eventual este utilizata la procurarea unui vehicul nou. Cu ocazia acestei “manevre” statul urmareste doua lucruri: reinoirea parcului de automobile, si disparitia de pe trasee a vehiculelor poluante.

Cele relatate mai sus este situatia ideala, insa una nu la fel de buna are loc acum in Statele Unite ale Americii. Problema e ca numarul de doritori este extraordinar de mare, iar finantarea de 950 mln Dolari SUA pe care a oferit-o guvernul american s-a epuizat pe cat ai spune peste. Astfel, incepand cu 1 Iulie 2009, 23.005 dealer-i americani au aranjat comercializarea a peste 250.000 vehicule, existand cazuri unde un singur showroom comercializa peste 80 unitati, in timp ce alti candidati se enervau pe directorii reprezentatelor deoarece acestia nu puteau face fata valului de doritori.

O problema eventuala ar fi ca in cazul in care finantarea aditionala din partea guvernului nu mai vine, atunci multi dintre clienti ar ramane extrem de nesatisfacuti. Cauza ar fi una: pentru a aplica la program, pe langa actele ce dovedesc existenta asigurarii si registrarii pe teritoriul american, mai este nevoie ca automobilul vechi sa aiba motorul distrus, chiar daca acesta era perfect functionabil. In asa mod, daca finantarea aditionala nu va mai veni, dealer-ii si guvernul american vor avea de furca cu sutele de americani care avand o incredere exagerata ca vor lua parte la program, au reusit si si-au distrus motoarele automobilelor vechi.

Insa dorinta mare pe care o arata miile de americani fata de program este generata in primul rand de sumele primite pentru un automobil vechi, care variaza intre 3.500 si 4.500 Dolari SUA. Una din conditiile programului este ca noul automobil sa fie mai putin poluant decat vechiul. Vom urmari in continuare cu atentie evolutia programului “Cash for Clunkers”, cum este numit acolo, mai ales ca acesta ar putea degenera intr-o situatie extrem de neplacuta pentru autoritati in caz ca va fi refuzata finantarea aditionala.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!