Prima pagină  »  Ştiri  »  Atentie, soferi! Incepand cu 1 noiembrie automobilele sunt obligate sa circule
30 OCTOMBRIE 2009, 16:15
2,183
0
Atentie, soferi! Incepand cu 1 noiembrie automobilele sunt obligate sa circule cu farurile pornite!
De Compania de asigurari Asterra Grup
1
Ghidul soferului asigurat, episodul 1:
Compania de asigurari Asterra Grup va aminteste ca incepand cu 1 noiembrie automobilele sunt obligate sa circule cu farurile pornite!


Conform prevederilor Regulamentului circulatiei rutiere care a intrat in vigoare pe data de 15.07.2009, pentru atentionarea participantilor la trafic si pentru semnalizarea vehiculelor in cazul deplasarii pe timp de zi, trebuie pusa in functiune in faruri lumina de intalnire de catre conducatorii tuturor vehiculelor in perioada 1 noiembrie − 31 martie inclusiv.

Dupa introducerea in anii 70 in tarile scandinave a regulii care ii obliga pe toti conducatorii auto sa se deplaseze in timpul zilei cu farurile pornite, a fost stabilita diminuarea numarului accidentelor rutiere, precum si numarului persoanelor suferite in accidentele rutiere.

Cercetarile efectuate in Europa au demonstrat ca 50% din toate accidentele rutiere si 80% din toate ciocnirile s-au produs in timpul zilei din motiv ca participantii traficului s-au observat unul pe altul prea tarziu sau nu s-au observat deloc. Statistica germana arata ca nici mai mult, nici mai putin de 25% din accidente cu cazuri de deces si 35% din cazuri de ciocniri au fost prevenite datorita punerii in functiune a luminii de intalnire pe timp de zi.

Trebuie sa tinem minte ca masina cu farurile pornite se evidentiaza mai bine decat cea cu farurile nepornite, si ceilalti participanti ai traficului, precum si pietonii reactioneaza la automobilul dat absolut diferit. Aceasta se intampla la nivelul subconstientului, si masina cu farurile pornite se subintelege ca o sursa de pericol. Mai mult ca atat, daca masina Dvs. nu are culoare aprinsa, pur si simplu nu se evidentiaza pe fundalul nuantei drumului.

Desi, inamicii regulilor noi afirma ca automobilul care se deplaseaza cu farurile pornite consuma mai mult combustibil, atunci ce inseamna majorarea consumului de combustibil cu 1-2% in comparatie cu micsorarea numarului accidentelor rutiere si victimelor strazii.

Stimati conducatori! Cu toate ca Dvs. aveti polita de asigurare obligatorie RCA, posibil si asigurarea CASCO, sa nu uitati de respectarea Regulamentului circulatiei rutiere, deoarece orice accident rutier poate sa aiba consecinte foarte grave pentru Dvs., precum si pentru familia Dvs.

Suntem siguri ca peste doar cateva luni vom sesiza cu totii circularea constanta cu farurile aprinse ca o metoda sigura si fireasca de deplasare cu automobilul!

Asterra Grup va doreste un drum fara pericole!
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!