Prima pagină  »  Ştiri  »  KIA la Salonul Auto de la Frankfurt - noi modele plus
5 OCTOMBRIE 2009, 09:50
1,241
0
KIA la Salonul Auto de la Frankfurt - noi modele plus noi tehnologii
De KIA Motors Moldova
0
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
Compania KIA Motors a participat la editia cu numarul 63 a Salonului Auto de la Frankfurt in cadrul caruia a prezentat noi modele si noi solutii tehnologice in sfera elaborarii propulsoarelor alimentate cu combustibili alternativi.

Cea mai importanta premiera de la stand-ul companiei KIA Motors a devenit modelul KIA Venga – o contopire uimitoare dintre design-ul modern si tehnologiile avansate. Numele automobilului vine din spaniola, care in traducere ar fi “a veni” si simbolizeaza o invitatie la o calatorie in confort si satisfactie deplina.

Noul model este atribuit clasei minivan-urilor compacte care este tot mai populara in ultimul timp, si a fost creat pe baza conceptului KIA №3, care a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva in Martie anul curent.

Elaborat, proiectat si asamblat in Europa la uzina din Cehia, automobilul este caracterizat de ampatamentul ceva mai mare pentru clasa din care face parte Venga – 2.615 mm. Acest lucru a influentat si la dimensiunile modelului: inaltimea – 1.600 mm, lungimea 4.068 mm. Aceste dimensiuni au permis ca spatiul de la interior sa fie foarte spatios, iar astfel, Venga stabileste noi standarte de confort in clasa MPV-urilor compacte.

Randul spate de scaune este impartit in raport de 60:40, iar fiecare parte poate fi rabatata in totalitate, formand o suprafata dreapta, perfecta pentru transportarea obiectelor voluminoase.

Gama de propulsoare include 4 versiuni: 2 pe benzina si 2 turbo-diesel din familia “U2” cu o putere totala de la 75 la 128 cai-putere. Propulsoarele diesel utilizeaza sistemul de injectie Common Rail de ultima generatie cu piezo injectoare, sistemul electronic de recirculare a emisiilor, turbo-compresor Waste Gate Turbocharger (WGT) sau Variable Geometry Turbocharger (VGT). Pentru ca automobilul sa se conformeze normelor europene de poluare Euro 5, vehiculul este echipat cu filtrul modern Diesel Particulate Filter (DPF).

Ca toate modelele noi KIA, Venga este dotata cu sistemul ISG (Idle Stop & Go), ce asigura o economie de combustibil in zonele urbane: sistemul opreste propulsorul in momentul stationarii la semafor sau in ambuteiaje, si il reporneste atunci cand este apasata pedala acceleratorului.

Noul model poate fi dotat cu doua tipuri de cutii de viteze – mecanica cu 6 rapoarte, sau automata cu 4 trepte.

Venga este echipata cu doua airbag-uri frontale si laterale pentru conducator si pasagerul fata, airbag-uri de tip cortina pe toata lungimea salonului, centuri de siguranta reglabile pe inaltime cu limitatoare de forta, cat si cu tetiere active pentru scaunele fata.

Vizitatorii Salonului Auto de la Frankfurt au fost martorii lansarii in premiera mondiala a celui mai vandut model KIA – cee’d, care a suferit recent un facelift. Exteriorul celui mai popular model KIA a fost elaborat sub conducerea design-erului principal al companiei Peter Schreyer. Acum automobilul este caracterizat de grila radiatorului cu design agresiv care face parte din conceptia liniei de design “Schreyer line” regasita pe toate modelele KIA.

In randul tehnologiilor noi pot fi incluse sistemul ISG, cat si optiunile climat control bi-zonal si sistemul de ridicare in panta.

Gama propulsoarelor cuprinde 5 unitati: propulsoarele pe benzina CVVT de 1.4-, 1.6-, si 2.0 litri, cat si diesel-urile de 1.6 si 2.0 CRDi.

La Salonul Auto de la Frankfurt a fost lansat si generatia noua al crossover-ului KIA Sorento. A doua generatie Sorento este un automobil in totalitate nou, care imbina cele mai noi linii de design si cele mai noi tehnologii. Exteriorul dinamic la fel este rezultatul design-erului Peter Schreyer.

Noul Sorento a primit noi cutii de viteze cu 6 rapoarte, atat automate, cat si manuale. Pentru cei ce ies rar de pe asfalt, va fi oferita si o versiune unica pentru clasa sa cu tractiune pe fata. Propulsoarele noului model vor fi dieselul cu putere mai mare si unul pe benzina dotat cu ultimele tehnologii din domeniu.

La Frankfurt a avut loc si premiera europeana a modelului Forte LPI Hybrid – un sedan cu propulsor hybrid care poate fi alimentat cu gaz natural. Pentru anul 2010 este planificat startul programului de studiere a cererii pentru astfel de modele. In cadrul acestui studiu, va fi efectuata exploatarea de proba a 50 de exemplare in diferite regiuni ale lumii, modele ce vor fi conduse de reprezentanti mass media, organizatii ecologice s.a.

Forte LPI Hybrid este propulsat de motorul de 1.6 litri KIA Gamma ce genereaza 114 cai-putere si 148 Nm. Unitatea hybrid de propulsie este formata de electro-motorul cu o putere de 15 kW sau 20 cai-putere si 105 Nm. Acesta lucreaza in pereche cu cutia CVT, pe cand energia electrica este stocata in bateriile Litiu-Ion.

In mediu consumul de gaz este de 5.3 la 100 km, ceea ce ii ofera lui Forte o raza de peste 800 km. Potrivit specialistilor KIA Motors, exploatarea lui Forte LPI Hybrid in aceste conditii ar fi egala cu un consum de 2.7 litri la 100 km daca ar fi egalati in benzina acesti indici.

Dezvaluirea noului Forte LPI Hybrid a avut loc in cadrul festivitatii de prezentare al noului brand al companiei KIA Motors – EcoDynamics, sub numele caruia vor fi produse automobilele dotate cu sisteme de crestere a economiei de combustibil ce sunt caracterizate in acelasi timp de emisii reduse.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!