Prima pagină  »  Ştiri  »  La 24 si 25 Octombrie in orasul Hancesti a avut loc
26 OCTOMBRIE 2009, 23:10
2,356
0
La 24 si 25 Octombrie in orasul Hancesti a avut loc Campionatul International de Motocross "Cupa Bemol"
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (14 IMAGINI)
In acest weekend orasul Hancesti a devenit scena unui eveniment unic in lumea sportului cu motor din Republica Moldova. Aici a avut loc prima editie a campionatului international de motocross „CUPA BEMOL”.

Pasiunea pentru sporturile motorizate a fost cea care a stat la baza ideii de a organiza acest eveniment major. Pentru materializarea acestuia si-au depus efortul compania BEMOL, sponsorul general al evenimentului, clubul sportiv Enduro si primaria Hancesti.

La cursele de motociclete au concurat in jur de 40 de participanti din Moldova, Romania, Bulgaria, Germania, Ucraina si Rusia. Cursele au fost divizate in trei categorii principale – 250-500 cm cubi, 125 cm cubi, si categoria destinata amatorilor si veteranilor. Au mai existat si doua categorii speciale, dedicate copiilor, cu motociclete de 85 cm cubi si 65 cm cubi.

PiataAuto.md a fost prezenta la evenimentul din Hancesti. Am avut onoarea sa asistam la un eveniment excelent organizat, cu multe momente spectaculoase, in care salturile motociclistilor ne-au taiat rasuflarea.

- “BEMOL devine un sustinator important al evenimentelor din lumea automobilistica autohtona. O faceti din pasiune, sau din considerente strategice”? intrebam noi reprezentantii BEMOL, prezenti la Hancesti.

- “In primul rand din pasiune, in al doielea rand din dorinta de a evidentia ca Republica Moldova are talente, in numele lui Nicolae Cociu – participant al cursei motocross, si titular de Campion al Europei de Est, (despre care cunoaste mai nimeni) care merita sa fie adus in atentie. Si desigur care altul daca nu sportul de motor poate sa fie mai aproape domeniului nostru de activitate. Motocross-ul este si o pasiune personala a directorului nostru, Dl. Thomas Moser. Si, atunci cand mai multi pasionati isi depun eforturile pentru o cauza comuna, pot rezulta lucruri formidabile. Speram ca acest eveniment va fi unul din ele.”

- “Spune-ne mai mult despre Nicolae Cociu. Se pare ca vine dintr-o dinastie de campioni...”

- “Asa e. Nicolae mai are un frate mai mic, Mihai Cociu, si el un pilot fenomenal al motocross-ului. Mihai nu a putut insa evolua astazi, din cauza unui brat accidentat, dupa un campionat la care a participat in Italia. Tatal lor detine si mai multe titluri in palmares: de 3 ori Campion al Uniunii Sovietice si de 8 ori Campion al Republicii Moldova... Anume el a fost care si-a antrenat fiii, si tot dansul a fost si cel care a organizat, schita cu schita, acest eveniment, in calitate de reprezentant al clubului sportiv ENDURO. Este impresionant sa cunosti acesti oameni si sa intri in lumea pasiunii lor si a devotamentului cu care se dedica unei cauze!”

Spectatorii au fost prezenti in numar impresionant la Hancesti, in marea lor parte din Chisinau, dar si sustinatori locali. Campionatul poate fi numit cu siguranta unul din cele mai nuantate evenimente auto ale acestui an din tara noastra.

Si deoarece, pe langa spectacol, evenimentul a insemnat si competie, trebuie anuntam si castigatorii:

Categoria 250-500 cc
Morozov Roman – locul 1 (Ucraina, Kiev)
Pashtinskii Nicolai – locul 2 (Ucraina, Dnepropetrovsc)
Stefan Mock – locul 3 (Germania, Magdebug)

Categoria 125 cc
Zivers Marius - locul 1 (Germania)
Mahanicov Andrei - locul 2 (Ucraina, Hmelinitskii)
Andriets Valentin – locul 3 (Ucraina, Cernauti)

Categoria Amatori & Veterani
Jelescu Stepan – locul 1 (Moldova, Chisinau)
Molcean Serghei – locul 2 (Moldova, Chisinau)
Bekker Endi – locul 3 (Germania, Magdeburg)
Zirina Polina – premianta (Rusia, unica domnisoara participanta)

Categoria copii 85 cc
Şolcan Eduard – locul 1 (Moldova, Bălţi)
Railean Igor – locul 2 (Moldova, Chisinau)
Borş Claudiu – locul 3 (Moldova, Chisinau)

Categoria Copii 65 cc
Dimitriu Ilie – locul 1 (Moldova, Chisinau)
Zubritskii Danila – locul 2 (Moldova, Chisinau)
Cuharciuc Igor – locul 3 (Moldova, Chisinau)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!