Prima pagină  »  Ştiri  »  Aventuri urbane cu Toyota Corolla
30 NOIEMBRIE 2009, 17:05
2,065
0
Aventuri urbane cu Toyota Corolla
De Serghei Solomonov
0
Primul lucru pe care l-am aflat despre noua Toyota Corolla a fost indicele consumului urban de benzina – 7 litri/100km. In comparatie cu propriul meu automobil, care la fel ca Corolla face parte din clasa automobilelor compacte, dar care consuma in mediu urban 12 liri de combustibil, ceea ce ar fi cu 5 litri mai mult fata de Corolla. Daca ar fi sa fac un mic calcul, pentru ultimii 60.000 km parcursi in ultimii 5 ani, am cheltuit pentru benzina cu 3.000 Dolari SUA mai mult decat as fi facut-o cu Toyota Corolla. Iar dupa ce vezi pe hartie asemenea date, cu siguranta gandurile te vor invalui.

Mic dar eficient


Pentru a sublinia si mai mult faptul ca noua Toyota Corolla este perfecta pentru conditiile urbane de exploatare, compania Toyota a numit una din versiunile acesteia – City, ceea ce ar insemna “oras”. Corolla City este propulsata de un motor cu o capacitate cilindrica relativ mica – 1.33 litri, insa acesta genereaza 101 cai-putere la 6.000 rpm si 132 Nm la 3.800 rpm. In ciuda capacitatii mici, propulsorul este foarte energic si dinamic, ceea ce nu duce la cresterea consumului mixt care este de 5.7 litri/100 km. Daca i se va face plinul rezervorului de 55 litri atunci poate fi parcursa cu usurinta o distanta de 1.000 km! Consumul pe traseu este de 4.9 litri/100km, iar in ciclu urban 7.1 litri.

Dupa cuvintele reprezentantilor companiei Centrul Toyota Chisinau Continent, in comparatie cu alte automobile din aceeasi clasa, Toyota Corolla ofera o economie de 25.000 lei pentru combustibil la o distanta parcursa de 100.000 km si in baza preturilor la combustibil in conditiile celor din Republica Moldova.



Detalii tehnice

Indicii demonstrati de propulsorul 1.33 Dual VVT-i au fost obtinuti multumita formei optimizate a canalului de admisie, care a permis sa fie imbunatatita arderea combustibilului. La fel in noua Corolla au fost remodelati peretii cilindrilor fara de a fi pierduta din duritatea acestora.

Propulsorul Toyota Corolla City este dotat cu sistemul Dual VVT-I care vine sa creasca cuplul maxim la viteze mici si medii, cat si sa creasca eficienta propulsorului. Sistemul variaza timpul de deschidere a valvelor.

Propulsorul de 1.33 litri lucreaza impreuna cu noua cutie manuala cu 6 rapoarte, iar acum, automobilul singur ii va sugera conducatorului cand sa schimbe treapta pentru o economie si mai mare de combustibil.


Dealer Oficial Toyota in Republica Moldova:
Centrul Toyota Chisinau "Continent"
Showroom Toyota: str. Arborilor, 17/1, Chisinau
Telefon: 791-477, 791-466, 791-455
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!