Prima pagină  »  Ştiri  »  Daimler AG si Kamaz isi extind activitatile comune
25 NOIEMBRIE 2009, 13:11
1,868
0
Daimler AG si Kamaz isi extind activitatile comune
De Constantin Mihalachi
1
Daimler AG si constructorul rus de camioane Kamaz au semnat un acord ce prevede instituirea in parteneriat a doua companii - “Fuso Kamaz Trucks Rus” si “Mercedes-Benz Trucks Vostok”, care vin sa continue parteneriatul dintre constructori inceput in anul 2008, atunci cand compania Daimler Trucks a procurat 10 % din actiunile companiei Kamaz.

In aceasta ordine de idei, compania Fuso Kamaz Trucks Rus va fi detinuta in egala masura de Daimler si Kamaz, dupa ce fiecare parte a contribuit cu o investitie de 4.1 mln Euro. Camionele Fuso Canter vor fi produse la uzina companiei Kamaz din orasul Naberezhnye Chelny, in timp ce sediul central al companiei Fuso Kamaz Trucks Rus va fi situat in orasul Kazan. Productia camioanelor va incepe in prima jumatate a anului 2010.

Cat priveste a doua companie, Mercedes-Benz Trucks Vostok, aceasta la fel este detinuta in parteneriat de cei doi producatori, unde ambii detin o cota parte egala de 50 %, investind fiecare cate 5.9 mln Euro. Astfel, Mercedes-Benz va produce modelele Actros si Axor la uzina Kamaz din Naberezhnye Chelny, iar sediul central al companiei va fi stabilit la Moscova. Asamblarea camioanelor va incepe in a doua jumatate a anului 2010, in timp ce comenzile vor putea fi efectuate incepand cu Ianuarie 2010.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!