Prima pagină  »  Ştiri  »  Electro-camionul Volvo curata Londra de deseuri
23 NOIEMBRIE 2009, 10:22
2,052
0
Electro-camionul Volvo curata Londra de deseuri
De Constantin Mihalachi
0
Dupa un an si jumatate de teste, compania Volvo a lansat pe strazile capitalei britanice, primul in lume camion hibrid transportator de deseuri! In comparatie cu celelalte prototipuri, care au fost testate 18 luni in urma in orasele Stokholm si Goteborg, camion-ul hibrid dispune de noi componente, care vor fi testate de compania Veolia Enviromental Services, cea care a procurat electro-camionul.

Noul camion de la Volvo poate lucra in paralel cu ajutorul electro-motorului de 160 cai-putere si 800 Nm, cat si cu propulsorul diesel de 7.0 litri Volvo D7, care emite intre 300 si 400 cai-putere. Avantajele hibrid-ului constau din consumul redus de combustibil, deoarece la viteze mici acesta este propulsat de electro-motor, in timp ce in cazul in care este necesitata o putere mai mare, in functiune intra diesel-ul.

Initial inginerii au avut in fata sarcina de a reduce consumul de combutibil cu 30 % fata de camioanele conventionale. In baza calculelor preliminare, in decursul unui an hibrid-ul poate economisi 5.250 litri de combustibil, care reprezinta un rezultat impunator. Pe langa unicul exemplar de acest tip ce circula deja pe strazile londoneze, in capitala britanica, incepand cu vara acestui an sunt utilizate si 6 autobuze hibrid Volvo. Asamblarea in masa a camioanelor hibrid Volvo va incepe in anul 2012.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!