Prima pagină  »  Ştiri  »  Aventuri urbane cu Toyota Corolla City (Partea 2)
2 DECEMBRIE 2009, 16:53
1,121
0
Aventuri urbane cu Toyota Corolla City (Partea 2)
De Serghei Solomonov
0
Continuam sa va facem cunostinta cu modelul ce concureaza pentru premiul de cel mai perfect automobil pentru oras – Toyota Corolla City. In acest material vom vorbi despre sistemul Optimal Drive.

Sistemul Toyota Optimal Drive se gandeste la Dvs, si pentru Dvs!


Sistemul Toyota Optimal Drive – consta dintr-un ansamblu amplu de tehnologii, care permite sa fie imbunatatita dinamica si calitatile de rulaj ale automobilului, cat sa scada consumul de combustibil si al emisiilor de CO2.

In primul rand, inginerii Toyota au reusit sa creasca eficienta, puterea si cuplul maxim al propulsoarelor pe benzina prin implimentarea tehnologiei Valvematic – cea care optimizeaza functionarea valvelor la orice viteza a propulsorului. Acest sistem, la fel controleaza volumul si viteza de acces a aerului in camera de ardere pentru al amesteca cat mai eficient cu combustibilul, astfel obtinandu-se o scadere considerabila de consum. In rezultat, puterea modelului Toyota Corolla a crescut cu 10 %, iar consumul de combustibil si emisiile de CO2 au scazut cu 10 %.

Pe langa aceasta, la fiecare generatie noua Toyota, sunt lansate noi tehnologii ce permit reducerea greutatii si dimensiunilor partilor principale ale propulsorului si ale transmisiei. Acest fapt duce la cresterea eficientii prin reducerea consumului de combustibil si a emisiilor de CO2.

Compactul propulsor 1.33 Dual VVT-I isi datoreaza dimensiunile mici reusitelor companiei Toyota din sporturile cu motor. Puternicul propulsor cu 4 cilindri dispune de aceleasi dimensiuni ca cele ale unui propulsor cu 3 cilindri, spre exemplu, dimensiunile pistonilor a fost redus cu 30 %, iar greutatea cu 36 %.

Va continua…



Dealer Oficial Toyota in Republica Moldova:
Centrul Toyota Chisinau "Continent"
Showroom Toyota: str. Arborilor, 17/1, Chisinau
Telefon: 791-477, 791-466, 791-455
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!