Prima pagină  »  Ştiri  »  Faceti cunostinta cu Giulietta!
3 DECEMBRIE 2009, 16:05
1,477
0
Faceti cunostinta cu Giulietta!
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
Zvonurile potrivit carora Alfa Romeo isi va numi urmatorul model “Milano” au disparut din momentul cand italienii au prezentat primele poze oficiale ale noului model, cel care afiseaza in spate numele formidabil – Giulietta, premiera careia va avea loc in cadrul Salonului Auto de la Geneva in primavara anului 2010, in timp ce vanzarile isi vor lua startul la putin timp dupa acesta.

Cu ocazia aniversarii centenarului, Alfa Romeo a readus numele Giulietta in gama sa de modele din indepartatul an 1950, atunci cand aceasta facea furori printre entuziastii automobilelor italiene. Noua Giulietta a fost creata pentru adeptii stilului dinamic de conducere, confortului superior si sigurantei.

Design-ul noului model este absolut fenomenal, unul de altfel traditional pentru marca Alfa Romeo. Exteriorul noi Giulietta este impanzit de stil si dinamicitate, inascuta inca pe sport car-ul 8C Competizione. Partea frontala este dominata de grila in stil retro, iar farurile fata bucura privirea ochilor cu ajutorul tehnologiei LED. Geamurile laterale sunt ingustate spre spate, exact ca forma regasita pe coupe-uri. Lungimea noii Giulietta este de 4.35 m, latimea 1.8 m, inaltimea 1.46 m, iar ampatamentul este de 2.63 m. In ciuda fizicului compact, vehiculul ofera ocupantilor un interior spatios si foarte confortabil, unul la fel de extraordinar ca si exteriorul. Volumul portbagajului este de 350 litri.

Initial, pentru Alfa Romeo Giulietta vor fi oferite 4 propulsoare turbo-aspirate, doua pe benzina de 1.4TB cu 120 cai-putere si 1.4 TB MultiAir – de 170 cai-putere, si doua diesel de 1.6 JTDM cu 105 cai-putere si 2.0 JTDM de 170 cai-putere. Toate propulsoarele vor fi echipate standart cu sisteme Start&Stop, in timp ce versiunea de top al acestora o va detine versiunea sportiva 1750 TBi cu configuratie Quadrifoglio Verde, ce genereaza 235 cai-putere!

De manevrabilitate se va ocupa in totalitate sistemul Alfa DNA, cel care este dotat cu 3 tipuri de setari: Dynamic, Normal si All Weather. Aceste setari modifica parametrii propulsorului, sistemului de servodirectie, si diferentialului electric Q2, ca adaugator sa isi schimbe parametrii si sistemul electronic de stabilitate VDC. Aceste setari vor influenta pozitiv si asupra sigurantei active a noii Alfa Romeo Giulietta, de care pe langa sistemul DNA si sistemul de stabilitate VDC, se va ocupa si sistemul DST.

Inca de la prima etapa de elaborare a noului model Giulietta, siguranta pasiva ocupa un loc de frunte. In asa mod, italienii spera sa obtina punctajul maxim la testele de siguranta EuroNCAP, mai ales ca dispun de experienta necesara in domeniu.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!