Prima pagină  »  Ştiri  »  FAW Vita – este viata!
7 DECEMBRIE 2009, 12:07
1,565
0
FAW Vita – este viata!
De Serghei Solomonov
0
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
Atitudinea locuitorilor Republicii Moldova fata de produsele chineze, la momentul actual nu este deloc indiferenta. Cu ceva timp in urma, aproximativ toate marfurile venite din China, erau cunoscute pentru calitatea relativ proasta (desigur daca nu vorbim despre produsele marcilor consacrate), iar din pacate, acest lucru era valabil atat pentru produsele obisnuite, cat si pentru automobile. Si chiar daca astazi, calitatea produselor auto chineze a crescut cosiderabil, clientii din Republica Moldova oricum intampina o oarecare frica fata de acestea.

Pe fondul instabilitatii economice la nivel global, multi din producatorii de automobile dispar de pe pietele locale, sau chiar de pe cele internationale, ramanand doar cei mai puternici. La cei din urma poate fi atribuita si compania FAW, primul constructor chinez de automobile, cel care si-a inregistrat activitatea inca in indepartatul an 1953. Astfel, in decursul a peste jumatate de secol, compania a facut multi pasi importanti indreptati spre dezvoltarea industriei automobilistice in tara. Astazi, FAW ocupa pozitia de lider in industria auto chineza, iar printre partenerii ei sunt regasite companii ca: Volkswagen AG si Toyota Motor Corporation. Anume in parteneriat cu Toyota a fost conceput modelul FAW Vita.

Vita nu seamana deloc cu restul automobilelor chineze, care de regula sunt niste variatii a diferitor modele europene. In asa mod, spre deosebire de concurenta, Vita ofera mult mai multe avantaje, printre care se regaseste propulsorul, cutia de viteze si suspensia marca Toyota, in timp ce celelalte parti au fost elaborate in totalitate de compania FAW.

La exterior, Vita creaza o impresie foarte buna, iar din moment ce o privesti, incepi sa ai un respect fata de cel care a “desenat-o”, mai ales ca aceasta dispune de un design atragator, plin de stil. Exteriorul dinamic este sugerat de arcurile rotilor bine conturate si de structura grilei.

La randul sau, interiorul este la fel de interesant. Scaunele finisate cu material textil bi-color, plansa de bord conceputa din plastic moale si insertiile din aluminiu ofera un habitaclu placut ocupantilor. Toate aceste elemente arata foarte modern, deoarece inginerii au inteles care sunt cerintele clientilor, iar pentru aceasta au montat si un sistem audio ce poate reda file-uri MP3 direct de pe card-urile de memorie.

Pentru a evita situatiile neplacute, inginerii companiei FAW au dotat geamurile modelului Vita cu sistemul de recunoastere a obiectelor ce pot bloca inchiderea ferestrelor, iar astfel actionarea electrica a acestora este imediat oprita, si chiar deschide in totalitate geamul. Un sistem foarte util, in special daca la interior sunt si copii.

Trebuie sa mentionam ca sigurantei i-a fost acordata o atentie sporita, ceea ce nu se poate de spus de alte marci chineze. Iar in legatura cu acest fapt, in echiparea de baza, FAW Vita este dotata cu sistemele ABS si EBD.

In general, echiparea de baza este foarte bogata pentru Vita. La prima privire, automobilul dispune de tot ce este nevoie, chiar si de elemente care sunt oferite optional de alti producatori. Chiar si culoarea metalizata a caroseriei este inclusa aici, iar daca este sa ne aducem aminte de asa elemente ca jantele din aliaj usor (inclusiv si pentru roata de rezerva), aerul conditionat, servodirectia, senzorii de parcare s.a., iar daca luam in consideratie per total pretul si dotarile de care este insotita Vita, vom intelege ca in Republica Moldova aceasta nu are concurenti.

La fel de important este si modul de rulare al automobilului, iar aici meritul il detine in totalitate propulsorul Toyota de 1.5 litri, cel care ofera multa dinamicitate datorita cuplului maxim impunator si cutie de viteze bine setate. Suspensia merita la randul sau laude, deoarece de obicei, la automobilele din aceasta clasa aceasta nu se evidentiaza printr-un nivel inalt de confort, in timp ce la Vita, suspensia reprezinta un compromis rezonabil intre confort si manevrabilitate.

Trebuie mentionata si garda la sol ce dispune de o inaltime impunatoare de 155 mm, sau 125 mm atunci cand automobilul este incarcat. In asa mod, Vita se va putea deplasa cu usurinta atat in mediul urban, cat si in cel extra-urban, sau chiar pe drumuri neasfaltate . In orice caz, o calatorie pana la vila aflata in afara orasului va putea fi efectuata fara nici o problema, mai ales ca costurile pentru exploatarea lui FAW Vita nu sunt atat de mari. Consumul de combustibil, datorita tehnologiilor japoneze, este de 6.6 litri la 100 km.

FAW in orice familie

Compania FAW dezvolta liniile de asamblare in cateva directii, in care se include productia autoturismelor, camionetelor, camioanelor de dimensiuni mijlocii, camioanelor de tonaj mare si autobuzelor. Volumul total al vanzarilor – peste 6 mln de unitati de transport.

Mentinandu-si pozitia de lider pe piata interna chineza, in paralel, FAW dezvolta promovarea produselor proprii si pe pietele internationale, inclusiv si Republica Moldova. La momentul actual, compania FAW detine 30 companii sora, unde FAW controleaza interesele a 16 dintre acestea. Volumul total al activelor companiei se ridica la 12.8 mln Dolari SUA. Pentru companie lucreaza la moment 124.000 angajati.

Impresii

Conducere

Automobilul este foarte cinstit cu conducatorul sau, laude speciale merita suspensia si propulsorul.

Interior

Spatiul generos de la interior ofera pasagerilor un grad inalt de confortabilitate, insa si calitatea nu lasa de dorit.

Confort

Scaunele sunt extrem de confortabile, bucura si izolarea fonica.

Pret

Costul unui FAW Vita este extrem de atragator – doar 7.500 euro pentru un automobil cu o echipare bogata.

Avantaje si dezavantaje

Exteriorul stilat, echiparea bogata, propulsorul puternic, franele eficiente.
-Servodirectia este mult prea severa, iar astfel automobilul raspunde cu intarziere la comenzile conducatorului.

Caracteristici tehnice:

Dimensiuni 3.855x1.680x1.500;
Propulsor – benzina, 1.5 litri, 102 cai-putere/6.000 rpm;
Cutie de viteze – manuala, 5 trepte;
Dinamica 0-100 km/h - 10.5 secunde;
Viteza maxima km/h - 178;
Concurenti – Hyundai Getz, Lada Kalina, Dacia Logan, Chevrolet Aveo.

Perspective

FAW Vita isi va regasi cu siguranta cumparatorul in Republica Moldova, mai ales ca spre deosebire de alte modele ce sunt oferite pe piata locala, acest automobil este destul de calitativ, iar cel mai important, un produs foarte modern. La fel de important este faptul ca pentru 7.500 euro, pret propus de distribuitorul exclusiv FAW in Republica Moldova compania “Cosmostar” SRL, Dvs primiti un automobil echipat in totalitate cu tot de ce aveti nevoie, iar acest fapt bucura cu adevarat, mai ales ca acum acesta poate fi procurat si in credit prin achitarea ratei initiale de 50 %, si fara perceperea ulterioara a comisionului la achitarea ratelor lunare.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!