Prima pagină  »  Ştiri  »  Infiniti isi doreste sa cucereasca Europa
4 DECEMBRIE 2009, 14:42
1,406
0
Infiniti isi doreste sa cucereasca Europa
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
Cunoscut ca un producator de automobile de lux, pana de curand Infiniti si-a concentrat in mare parte atentia asupra pietei Nord Americana, una care de altfel este cunoscuta pentru posibilitatile sale financiare… Insa cum un producator de automobile ca Infiniti isi doreste cat mai multa productivitate si o dezvoltare continua, prezenta sa pe alte piete este absolut obligatorie. In aceasta ordine de ideii, incepand cu anul 2010, compania Infiniti isi va incepe activitatea in Europa prin intermediul unui model absolut nou, numit Infiniti M!

Chiar daca noul Infiniti M se lanseaza intr-un segment dominat de doi dintre cei mai importanti constructori mondiali de automobile Mercedes-Benz si BMW, prin modelele E-Class si Seria 5, Infiniti este increzut ca noul model M va deveni foarte competitiv cu acestea in primul rand datorita noilor optiuni si tehnologii puse la dispozitia clientilor. Pana si gama propulsoarelor va corespunde cerintelor europene ceva mai pretentioase la acest capitol, care va fi compusa din unitati de propulsie diesel, benzina si chiar electrice, ce vor fi cuplate standart la o cutie automata cu 7 rapoarte.

Odata cu noul model, vor debuta si o serie de tehnologii noi ca Blind Spot Intervention, Infiniti Drive , Active Noise Control, Forest Air, sisteme ce urmeaza sa le caracterizam detaliat…

Blind Spot Intervention este una din cele mai noi sisteme de siguranta activa care are drept scop prevenirea accidentelor laterale prin avertizarea conducatorului prin intermediul semnalelor vizuale si sonore despre prezenta unui alt vehicul intr-un unghi mort. Sistemul inervine atunci cand conducatorul ignoreaza semnalele de avertizare si manevreaza in calea vehiculului aflat in apropiere, prin aplicarea franelor pe rotile din exteriorul benzii pe care isi doreste sa treaca conducatorul.

Infiniti Drive nu este altceva decat sistemul ce seteaza configuratiile suspensiei in baza a patru moduri de rulare Standart, Eco, Sport si Snow (zapada). Merita sa ne concentram atentia asupra modului Eco, cel care utilizeaza semnale luminoase de culoare galbena si verde pe cadranul de bord, pentru ai oferi conducatorului informatii despre consumul de combustibil. Pe langa aceste semnale, modul Eco utilizeaza si un asemenea concept ca Pedala Eco, ceea ce ar insemna ca daca conducatorul ruleaza mult prea agresiv in acest regim, pedala acceleratorului va efectua cateva miscari rapide spre conducator pentru al avertiza ca este consumat mult combustibil. Modul Sport modifica momentul de schimbare a treptelor si creste reactia acceleratorului la comenzile conducatorului.

Active Noise Control – este un sistem ce identifica prezenta unor sunete nedorite la interior si care pentru a scapa de acestea emite prin intermediul difuzoarelor audio sunetul valurilor marii de o faza opusa, iar astfel sunetul original dispare, obtinandu-se un interior mult mai relaxant si linistit.

Infiniti este convins ca ambianta placuta de la interior conteaza mult de prospetimea aerului cu care respira ocupantii. Iar in asa mod, Infiniti M (in dependenta de echipare) dispune de cel mai avansat sistem de climatizare Forrest Air (aer de padure), cel care ofera o temperatura optima la interior, cat si un control strict asupra umiditatii si poluarii acestuia. Iar pentru ca pasagerii sa se poata relaxa mai eficient acestia vor respira cu aer identic cu cel regasit in padure.

In prima etapa, noul Infiniti va fi oferit clientilor in versiunea M37 care este dotata cu un propulsor pe benzina de 3.7 litri ce genereaza 320 cai-putere si 360 Nm. Urmatorul propulsor ce urmeaza a fi oferit pentru Infiniti M, este un diesel V6, informatiile despre care vor fi dezvaluite pe parcursul anului 2010. Startul vanzarilor este programat pentru Septembrie 2010, atunci cand vor fi disponibile si alte modele Infiniti, pe langa care si noul G37.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!