Prima pagină  »  Ştiri  »  Noul Volkswagen Amarok – primele poze oficiale!
3 DECEMBRIE 2009, 11:01
1,358
0
Noul Volkswagen Amarok – primele poze oficiale!
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
Diviziunea Volkswagen Commercial Vehicles a prezentat de curand primele imagini si date tehnice oficiale cu noul pick up al companiei. Noul Volkswagen Amarok va fi oferit clientilor in mai multe versiuni, iar lansarea acestuia va avea loc in vara anului 2010.

Astfel, incepand cu anul 2010 Volkswagen Amarok va fi oferit in versiunea cu patru usi Double Cab, iar deja la inceputul anului 2011 va fi disponibila si versiunea cu doua usi. Asamblarea pick up-ului Amarok va avea loc la uzina Volkswagen din Buenos Aires, Argentina, in timp ce pietele principale ale noului model vor fi America de Sud, Africa si Australia. Insa chiar si asa, Amarok va putea fi comandat si de clientii europeni…

Design-ul pick up-ului si-a atribuit liniile modelelor Volkswagen Golf si Transporter, iar cat priveste interiorul, acesta este unul foarte ergonomic, si de altfel cel mai spatios din clasa. Si aria de incarcare a intrecut considerabil concurenta prin dimensiunile de 1.555 mm lungime, 1.620 mm latime si 1.222 mm intre arcurile rotilor, iar in asa mod, suprafata totala este de 2.52 metri patrati! Capacitatea de transportare a greutatilor este de 1.15 tone, in timp ce capacitatea de tractare constituie 2.8 tone.

Volkswagen Amarok va fi pus la dispozitia clientilor ca versiune cu tractiune spate, cat si ca versiune cu tractiune integrala decuplabila 4MOTION. Multumita diferentialului Torsen, catre transmisia 4MOTION cuplul maxim este transmis intre punti in raport de 40:60. Optional este oferit si un diferential spate blocabil.

Sub capota vor putea fi montate doua propulsoare de 2.0 litri TDI cu sistem de injectie common rail. Versiunea ceva mai linistita va genera 122 cai-putere si 340 Nm la 2.000 rpm, in timp ce a doua versiune va livra 163 cai-putere si 400 Nm la 1.500 rpm. Ambele propulsoare sunt cuplate la cutia manuala cu 6 rapoarte, iar multumita indicatorului de schimbare a treptelor, emisiile de CO2 nu vor urca mai sus de 200 g/km, in timp ce rezervorul de 80 litri va putea ajunge pentru o distanta impunatoare de 1.000 km!

Fiind proiectat in baza experientei bogate obtinute de Race Touareg in raliuri, noul Amarok va fi dotat cu diferential EDL electronic blocabil, sistem off road ABS, cat si Hill Descent Assist, sistem ce va ajuta pick up-ul sa coboare mai usor in panta.

Prima incercare la care va fi supus noul Volkswagen Amarok va avea loc pe teritoriul Americii de Sud, acolo unde acesta va sustine indeaproape Race Touareg 2 in cursa Dakar Rally.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!