Prima pagină  »  Ştiri  »  Vanzarea companiei Saab nu a putut fi incheiata. Ce urmeaza?!
21 DECEMBRIE 2009, 09:56
2,147
0
Vanzarea companiei Saab nu a putut fi incheiata. Ce urmeaza?!
De Constantin Mihalachi
0
Compania General Motors anunta vineri 18 Decembrie 2009 ca nu s-a reusit pana la acel moment incheierea unui acord de vanzare a companiei Saab, iar in aceasta ordine de idei, General Motors va da startul unei proceduri de stopare partiala a operatiunilor companiei Saab ce presupune un numar mai mic de unitati produse, dar cu onorarea tuturor obligatiilor pe care le are aceasta fata de clientii sai.

Potrivit Presedintelui General Motors Europe, Nick Reilly, important este sa se inteleaga ca aceasta stopare partiala a operatiunilor companiei Saab nu presupune falimentul sau un proces fortat de lichidare a companiei.

Dupa retragerea din luna trecuta a constructorului suedez de automobile sportive Koenigsegg din cursa pentru Saab, General Motors a dus tratative in aceasta directie cu un alt producator de sport car-uri, de aceasta data cu danezii de la Spyker. Chiar daca s-a discutat intens pe marginea acestei probleme, pana vinerea trecuta cele doua companii nu au ajuns la un acord final, in mare parte datorita complexitatii tranzactiei ce nu poate fi executata intr-un termen rezonabil.

Totusi, iata ca astazi, 21 Decembrie 2009, se anunta ca pe parcursul weekend-ului, General Motors a primit mai multe oferte de la guvernul suedez si de la compania Spyker, oferte care in acest moment sunt analizate. Se asteapta ca in scurt timp General Motors va face o declaratie oficiala care va evidentia pozitia companiei fata de ofertele receptionate.

Fiti alaturi de PiataAuto.md, si veti afla primii despre soarta constructorului suedez de automobile Saab.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!