Prima pagină  »  Ştiri  »  Volvo face inca un pas important in elaborarea electro-mobilelor
21 DECEMBRIE 2009, 08:32
2,149
0
Volvo face inca un pas important in elaborarea electro-mobilelor
De Constantin Mihalachi
0
In cadrul Salonului Auto de la Detroit ce se va desfasura in Ianuarie 2010, compania Volvo va prezenta in premiera un electro-mobil de generatie noua ce este conceput pe baza modelului Volvo C30 si care poate parcurge o distanta totala de 150 cu o singura alimentare a bateriilor Litiu-Ion.

Astfel, in viitorul apropiat compania isi propune sa asambleze 50 exemplare care vor fi testate pe o perioada de 2 ani in conditii reale. Persoanele care au fost alese pentru a testa noul electro-mobil vor furniza informatii foarte importante despre comportamentul acestora in conditiile reale de exploatare, pentru a fi efectuate ultimele retusuri la viitorul model de serie.

Noul electro-mobil creat pe baza modelului C30, pe langa nivelul nul al emisiilor de CO2, ofera ocupantilor si un sentiment placut de sportivitate datorita electro-motorului ce emite 111 cai-putere, si care poate accelera pana la 100 km/h in doar 10.5 secunde, in timp ce viteza maxima este de 130 km/h. Alimentarea deplina a bateriilor Litiu-Ion poate fi efectuata de la o priza de casa in 8 ore.
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!