Prima pagină  »  Ştiri  »  Volvo va transporta participantii conferintei climaterice COP15
7 DECEMBRIE 2009, 15:47
1,583
0
Volvo va transporta participantii conferintei climaterice COP15
De Constantin Mihalachi
0
Astazi, 7 Decembrie 2009, in capitala daneza Copenhaga a fost dat startul conferintei climaterice COP15 (Conferinta Natiunilor Unite cu privire la Schimbarile Climaterice ), iar cu aceasta ocazie, se vor prezenta un numar mare de sefi de guverne, cat si alti oaspeti importanti, care vor stabili impreuna reformele ce urmeaza a fi implimentate in domeniul climateric in timpul ce urmeaza. In asa mod, pentru ca un asemenea eveniment necesita vehicule cat mai ecologice pentru transportarea participantilor la conferinta, organizatorii au optat pentru modelele Volvo cu propulsoare diesel, cat si flexifuel.

In total, la dispozitia participantilor conferintei climaterice COP15 vor fi puse 60 de vehicule Volvo, din care vor face parte modelele S80, V70 si V40. Din acestea, 40 vor fi oferite in versiune flexifuel, iar altele 20 vor fi propulsate de motoare diesel. Cu aceasta ocazie, presedintele companiei Volvo Car Corporation, Steven Odell, a declarat: “Compania Volvo sustine eforturile depuse de participantii conferintei COP15 care doresc scaderea globala a emisiilor CO2. Programul “DRIVe Towards Zero” este cel care ne va ajuta sa elaboram vehiculele viitorului ce nu vor polua sub nici o forma mediul inconjurator. Scopul nostru este de a scadea nivelul mediu al emisiilor CO2 al intregii game de modele pana la 90-100 g/km pana in anul 2010.”

In prezent, Volvo Cars dispune de cea mai mare gama de modele Flexifuel pe piata. Modelele Volvo V70 si Volvo S80 puse la dispozitia participantilor conferintei COP15, sunt dotate cu propulsoare turbo aspirate Flexifuel de 2.5 litri cu 5 cilindri, care emite 200 cai-putere si 300 Nm. Acest propulsor poate rula atat pe benzina cat si bioetanol E85, utilizarea caruia duce la scaderea emisiilor de CO2. Cat priveste modelele Volvo S80 si Volvo V70 DRIVe, acestea sunt dotate cu propulsoare turbo-diesel de 1.6 litri ce consuma in mediu 4.9 litri/100km, si a carui emisii de CO2 sunt de 129 g/km.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!