Prima pagină  »  Ştiri  »  Audi prezinta la Detroit un nou e-tron!
12 IANUARIE 2010, 11:18
1,475
0
Audi prezinta la Detroit un nou e-tron!
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (25 IMAGINI)
Daca in Septembrie 2009 am avut ocazia sa admiram la Frankfurt un Audi e-tron desprins din filmele SF, iata ca pentru Salonul Auto Nord-American producatorul din Ingolstadt a pregatit o versiune mai apropiata de realitate nu doar dupa design si lipsa gadget-urilor futuristice, dar si dupa puterea emisa de electro-motoare.

Caracterizat de dimensiuni mai reduse fata de conceptul prezentat in toamna, noul e-tron pare sa se asimileze mai mult cu un Audi TT, decat cu un R8 ca pana acum. De fapt si dimensiunile spun acelasi lucru, 3.93 metri lungime (fata de 4.26 metri), 1.78 metri latime (fata de 1.9 metri) si 1.22 metri inaltime (fata de 1.23 metri)…

Insa cea mai esentiala diferenta este observata la unitatea de propulsie, sau mai exact spus la numarul acestora, acum 2 si nu 4 ca la prototipul anterior. Disparitia celor 2 electro-motoare au avut un impact asupra puterii de care dispune bolidul electric, “doar” 2.650 Nm si 206 cai-putere, fata de 4.500 Nm si 313 cai-putere la modelul anterior. Odata cu acestea a disparut si tractiunea integrala, acum tractiunea fiind pe spate, unde fiecare din cele doua electro-motoare are grija sa propulseze cate o roata in parte.

Insa lipsa electro-motoarelor ce propulsau puntea fata, nu are vreun impact asupra razei pe care o poate parcurge electro-mobilul… In asa mod, la fel ca conceptul precedent, noul Audi e-tron poate parcurge 248 km, extraordinar nu?!

Posibilitatile dinamice au suferit si ele modificari, insa nu foarte semnificative… Datorita greutatii acum mult mai reduse de 1.350 kg, rezultata din cauza lipsei a doua electro-motoare, acceleratia 0-100 km/h dureaza 5.9 secunde, fata de 4.8 secunde, un rezultat in continuare foarte bun, in special daca luam in consideratie ca viteza maxima este de 200 km/h.

Cert este ca noul Audi e-tron este unul mult mai apropiat de un viitor model de serie, unul care ar putea intra pe linia de asamblare in doar cativa ani, iar cum tot mai multe modele electrice sunt lansate in ultimul timp, sansele de asamblare a unui viitor electro-Audi pe baza actualului e-tron cresc considerabil!
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!