Prima pagină  »  Ştiri  »  China continua sa atraga investitorii. Honda deschide o noua fabrica
25 IANUARIE 2010, 18:34
1,878
0
China continua sa atraga investitorii. Honda deschide o noua fabrica
De Constantin Mihalachi
0
China a fost terenul preferat de joaca in anul 2009 pentru marea majoritate a producatorilor de automobile… Acestia au raportat la sfarsit de an cresteri impresionante al vanzarilor in ciuda crizei financiare, care se pare ca a ocolit aceasta tara, care din contra a inregistrat o crestere economica de 9 % in 2009, devenind astfel a doilea stat din lume cu cea mai puternica economie dupa SUA, si surclasand pentru prima data Japonia.

Cu aceasta ocazie, tot mai multi producatori de automobile au anuntat pe parcursul anului ca urmeaza sa deschida noi uzine in China, iar unii din ei sunt deja la al doilea anunt de acest gen. Aici este cazul constructorului japonez Honda, care chiar daca detine in parteneriat cu Dongfeng Motor Group o uzina in China in care asambleaza in prezent modelele CR-V, Civic si Spirior, a decis sa mai deschida o noua fabrica care ar urma sa devina operationala in anul 2012, dupa ce va injecta o investitie de 120 mln Euro in constructia si echiparea acesteia cu utilaj modern de ultima generatie. La acest capitol putem atribui si panelurile solare ce vor genera energie electrica, si care ar urma sa reduca cu 500 tone nivelul emisiilor anuale de CO2 in atmosfera.

Incepand cu 2012, Honda ar urma sa produca 60.000 vehicule in primul an de la inaugurarea uzinei Guangzhou Honda, ca in anii ce urmeaza capacitatea de productie a acesteia sa creasca pana la 240.000 unitati. In asa mod, dupa ce va deveni operationala noua uzina, Honda ar urma sa produca anual doar in China 710.000 vehicule, fapt ce demonstreaza ca China va ramane o piata foarte importanta pentru Honda si in anii ce urmeaza, chiar daca nu toate vehiculele produse aici ar urma sa fie comercializate pe teritoriul acestui stat.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!