Prima pagină  »  Ştiri  »  General Motors a ajuns la o intelegere cu Spyker! Saab va
27 IANUARIE 2010, 14:18
1,804
0
General Motors a ajuns la o intelegere cu Spyker! Saab va avea viitor!
De Constantin Mihalachi
0
General Motors si Spyker Cars au confirmat astazi ca au ajuns la o intelegere privind procurarea companiei Saab. In asa mod, dupa mai multe luni de negocieri purtate cu mai multe companii interesate de Saab, in cursa fiind implicat la un moment dat si Koenigsegg, in cele din urma Saab va fi cedat catre Spyker care intentioneaza sa formeze o noua companie – Saab Spyker Automobiles.

Suma totala a tranzactiei se ridica la 400 mln Dolari SUA, urmand ca Saab Spyker Automobiles sa achite la inceput 74 mln Dolari, ca mai apoi sa rascumpere fortat pana in 2016 actiunile preferentiale in valoare de 326 mln Dolari pe care le va detine General Motors.

Vanzarea propriu zisa se asteapta sa aiba loc pana la mijlocul lunii Februarie, timp in care sunt necesare de a fi aprobate cateva acte de catre Uniunea Europeana si guvernul suedez. Anume cel din urma supravegheaza tranzactia ce va avea loc intre General Motors si Spyker, si de altfel garanteaza imprumutul de 400 mln Euro ce urmeaza sa fie acordat companiei Saab Spyker Automobiles de catre Banca Europeana de Investitii.

Pe viitor, General Motors va continua sa fie implicat o perioada de timp in procesul de elaborare si asamblare a noilor modele Saab, in timp ce cei 3.400 angajati si 1.100 reprezentante Saab isi vor continua activitatea in cadrul deja noii companii Saab Spyker Automobiles.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!