Prima pagină  »  Ştiri  »  Opel anunta ca inchide uzina din Belgia
22 IANUARIE 2010, 14:55
1,913
0
Opel anunta ca inchide uzina din Belgia
De Constantin Mihalachi
0
Restructurarea companiei Opel continua, insa nu in cel mai placut mod pentru 5 % din angajatii sai din Europa. Producatorul german a anuntat ca va sista productia modelelor la uzina din Atwerp, Belgia, deoarece compania necesita o reducere de 20 % a numarului de exemplare produse anual, pe motiv ca puterea de cumparare a automobilelor in Europa se afla in declin din cauza crizei economice.

In asa mod, cei 2.606 salariati ai uzinei ce asamblau modelele Opel Astra in versiunile 3 usi, TwinTop si Estate, vor ramane fara servici in urmatoarele luni, dupa ce conducerea companiei a luat decizia sa sisteze productia acestora. Doar in 2009 aici au fost produse aproximativ 90.000 modele Opel, dintre care 96 % erau exportate in alte state europene.

Uzina din Antwerp a fost fondata inca in anul 1924 sub numele de General Motors Continental, iar incepand de atunci aici au fost asamblate peste 13 mln unitati Chevrolet si Opel (Ascona, Manta, Kadett, Vectra si Astra), cat si piese de schimb pentru acestea.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!