Prima pagină  »  Ştiri  »  Premiera mondiala Volkswagen la Salonul Auto de la Detroit
11 IANUARIE 2010, 20:50
1,128
0
Premiera mondiala Volkswagen la Salonul Auto de la Detroit
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
Volkswagen uimeste si prezinta astazi un nou concept la Salonul Auto Nord-American de la Detroit, numit simplu New Compact Coupe. Chiar daca acesta dispune de un design irezistibil care te face sa te indragostesti de la prima vedere in noul prototip, New Compact Concept se mai poate lauda si cu o eficienta uimitoare, care este atinsa prin intermediul simbiozei dintre propulsorul pe benzina si electro-motorul alimentat cu energie electrica stocata in bateriile Litiu-Ion.

De noul New Compact Coupe s-a ocupat o adevarata armata de design-eri care a fost condusa de Seful de Design Volkswagen, Klaus Bischoff, si supravegheata indeaproape de Seful de Design Volkswagen Group, renumitul Walter de Silva. Noul concept continua astfel stilul ultimelor generatii Golf si Polo, datorita caruia se bucura de o tinuta eleganta, sugerata de liniile ascutite, de grila radiatorului si farurile Bi-Xenon patrunzatoare.

Potrivit producatorului, dupa dimensiuni noul New Compact Coupe se situeaza undeva intre hatchback-ul Volkswagen Golf si sedan-ul Passat, fapt demonstrat si de lungimea de 4.540 mm si ampatamentul generos pentru un coupe de 2.650 mm. La randul sau, generos dupa dimensiuni este si portbagajul care ofera un volum de 380 litri.

Cat priveste unitatea de propulsie, aceasta este una speciala, fiind caracterizata de un tandem format din propuslorul pe benzina de 1.4 litri TSI ce dezvolta 150 cai-putere si 240 Nm, si din electro-motorul ce genereaza 27 cai-putere. Important este ca coupe-ul poate fi propulsat de ambele unitati de propulsie in acelasi timp, cat si de fiecare in parte, devenind astfel un adevarat hibrid.

Pentru a spori si mai mult eficienta conceptului si cu scopul de a reduce forta de frecare, New Compact Coupe este dotat cu un sistem inovativ ce decupleaza ori de cate ori este nevoie propulsorul TSI de la cutia automata DSG. Aditional, energia cinetica care in mod obisnuit este pierduta, in cazul lui Volkswagen New Compact Coupe este recuperata prin intermediul electro-motorului care activeaza de aceasta data pe post de generator stochand astfel energia electrica in bateriile Litiu-Ion.

In rezultat, prototipul poate accelera pana la 100 km/h in 8.6 secunde, in timp ce viteza maxima este de 227 km/h. Consumul este si mai extraordinar, doar 4.2 l/100 km in mediu, si emisii de CO2 putin sub 100 g/km.

Chiar daca producatorul a declarat ca la momentul actual nu sunt planuri pentru a lansa Volkswagen New Compact Coupe in productie de serie, sunt sanse mari ca totusi acest lucru sa se intample in viitor, mai ales ca BMW a anuntat de curand ca preconizeaza la fel in viitor productia modelului ActivE ce are la baza sa BMW Seria 1 Coupe. Insa pentru ca acest lucru sa fie posibil, inginerii Volkswagen trebuie sa elaboreze o versiune in totalitate electrica din moment ce bavarezul poate parcurge 160 km doar cu ajutorul electricitatii.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!