Prima pagină  »  Ştiri  »  Renault prezinta noul Master
27 IANUARIE 2010, 12:40
2,023
0
Renault prezinta noul Master
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (15 IMAGINI)
Anul 2010 promite a fi unul foarte bogat de modele noi in segmentul vehiculelor comerciale, mai multi constructori fiind deja pregatiti sa prezintele noile produse pe parcursul acestui an. Printre acestia este si producatorul francez Renault, cel care a lansat de curand a 4-a generatie a utilitarei Master, un model ce a fost prezentat pentru prima data inca in indepartatul an 1980.

Luand in consideratie ca generatia anterioara a fost produsa pe o perioada de aproximativ 7 ani, noul Renault Master totusi s-a lasat asteptat pe piata ceva timp. La prima impresie, noul model ne face sa credem ca asteptarea a fost meritata, Renault Master fiind dotat acum cu un look modern, dar in acelasi timp foarte increzut in propriile puteri.

Pentru ai usura misiunea noului Master, Renault a dotat utilitara cu un propuslor mai mic dupa capacitatea cilindrica (2.3 litri dCi) decat la generatia anterioara (2.5 litri), dar care datorita tehnologiilor moderne implimentate se bucura de mai multa putere, eficienta si costuri de intretinere mai reduse. Disponibil in trei versiuni de putere – 100, 125 si 150 cai-putere, noul propulsor demonstreaza un consum mai mic cu pana la 1 l/100km fata de unitatea precedenta, acesta fiind de doar 7.1 l/100km.

Pe langa versiunile de caroserie cu care deja ne-a obisnuit, Renault Master va mai fi disponibil intr-o noua versiune L4, cea care dispune de o lungime mai mare si care ofera o capacitate de incarcare de 17 metri cubi. La fel noi sunt si versiunile de 3.5 si 4.5 tone cu roti duble spate, cat si tractiunea pe spate pentru acestea.

Producatorul si-a dorit ca cabina sa fie cat mai comoda pentru conducator, iar anume din acest motiv, pe langa numarul enorm al spatiilor de depozitare de la interior, noul Renault Master mai poate fi dotat optional si cu un sir de dotari ce nu sunt regasite nici la unele autoturisme. La acest capitol putem atribui sistemul de navigare prin satelit TomTom, faruri adaptive in viraje, sistem automatizat de climatizare, sistem audio performant (MP3, Bluetooth, USB si AUX), comenzi ale sistemului audio pe volan, camera video spate si sistem keyless entry.

La fel ca in anii precedenti, pe traseele europene va putea fi intalnita si clona lui Renault Master in persoana lui Opel Movano, cel din urma deosebindu-se doar dupa logo-uri si atat.

Vanzarile noului Renault Master vor incepe in Europa in Aprilie 2010, preturile urmand sa fie facute publice ceva mai tarziu.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!