Prima pagină  »  Ştiri  »  Schimbare de look pentru Peugeot
12 IANUARIE 2010, 12:27
1,367
0
Schimbare de look pentru Peugeot
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (15 IMAGINI)
Cu ocazia serbarii a 200 ani de istorie Peugeot, producatorul francez anunta ca trece la un nou look, unul care ne poate fi sugerat doar cu ajutorul unui concept ce cuprinde toate tendintele viitoare in materie de design al marcii. In asa caz, la Salonul Auto de la Geneva ce se va desfasura in Martie 2010, Peugeot va expune spre deliciul jurnalistilor si a publicului larg unul din cele mai spectaculoase concepte – Peugeot SR1.

Daca nu ar fi sigla marcii, care de altfel a fost modificata si ea la randul sau, conceptul ar fi foarte greu atribuit constructorului francez. SR1 prezinta in sine un coupe-cabriolet futuristic cu un stil mult mai echilibrat acum, unul care ne demonstreaza propria frumusete fara excese si fara forme neintelese. Liniile noului Peugeot SR1 curg in mod natural spre spate, oferind un sentiment puternic de dinamism, anume aceasta reprezentand noul stil al companiei – Peugeot Motion & Emotion.

Sub capota prototipului, care de altfel este desigur un hibrid, regasim un propulsor de 1.6 litri THP pe benzina ce emite 218 cai-putere, care face pereche cu electro-motorul de 95 cai-putere. Exista posibilitatea ca cele doua sa functioneze de sinestatator, de exemplu in modul EV (Electric Vehicle), cu ajutorul caruia SR1 devine un vehicul absolut nepoluant pentru mediul inconjurator si poate parcurge cu bateriile incarcate pana la 129 km, cu posibilitatea de a obtine o viteza maxima de pana la 130 km/h. Cat priveste ciclul combinat, aici Peugeot SR1 dispune de un total de 313 cai-putere, iar astfel consuma 4.9 litri si emite 119 g/km CO2.

Prezentat ca un concept care vine sa aduca mult asteptata schimbare pentru Peugeot, SR1 se pare ca isi va indeplini din plin misiunea. Dovada vine insasi de la producator, cel care a anuntat ca acelasi sistem de propulsie hibrid regasit pe Peugeot SR1 va fi disponibil incepand cu anul 2011 pe viitoarea generatie 3008.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!